Venäjän armeijan kaikkien aikojen noloimmat mokat!

kuva: dailystormer.com

Venäjällä sattuu ja tapahtuu. Varmastikin useat Venäjän kömmähdykset Kreml haluaisi myös unohtaa. Venäjän armeija on toiminut kuitenkin pitkään jo pelotteena ja pahamaisena rajanaapurina niin meille suomalaisille, kuin muillekkin maille.

Vanhemman kansan takaraivossa piilee vieläkin Kylmän sodan karmeat muistot sen aikaisen Neuvostoliiton sotatouhuista.

Seuraavassa on kokoelma mitä kunnianhimoisemmista armeijaprojekteista, jotka johtivat mitä erilaisimpiin epäonnistumisiin. Katso kokoelma Venäjän armeijan noloimmista mokista.

Tsar-tankki
Venäjällä sattuu ja tapahtuu
lähde

Tämä kanuunan näköinen tankki sai lähestulkoon mystisen aseman venäläisten keskuudessa, kun sitä testailtiin vuonna 1914. Venäläiset olivat kuitenkin pilanneet tämän läpimurron partaalla olevan keksinnön laskemalla väärin tankin painosuhteet. Laitteen kolmipyöräinen runko koitui ongelmaksi, sillä usein takapyörä jäi tankista jumiin ja vähäisen suojauksen takia tankki ei kestänyt vihollisten tulitusta laisinkaan.

T-80 -tankki
Venäjän noloimmat mokat
lähde

Tsar-tankki ei kuitenkaan jäänyt Neuvostoliiton ainoaksi epäonnistumiseksi. Neuvostoliitto kehitti T-80 tankin; se oli ensimmäinen tankkituotanto, joka toimi kaasuturbiinin voimin.

Venäläisten noloimmat mokat
lähde

Tämä vuonna 1976 rakennettu tankki sai ensimmäisen todellisen taistelukokemuksensa Neuvostoliiton ensimmäisessä Tšetšenisodassa, jossa havaittiin vakavia suojausongelmia. Vastustajan ampuessa tankkia kylkeen sen oma käyttämätön ammusvarasto räjähti tuhoten tankin ja lähiympäristön joukot. Melko nolo moka suunnittelijoilta.

Raduga Kh-22
armeijan noloimmat mokat
lähde

Ohjus suunniteltiin pitkänmatkan tuhoaseeksi, jonka tarkoitus oli ohjautua mm. maata lähestyviä Yhdysvaltojen lentotukialuksia kohden. Ohjuksen tehtävä oli myös tuhota erilaisia suuria maajoukkoja vaikuttavalla räjähdysvoimallaan.

ohjus mokat
lähde

Ohjus ei kuitenkaan toiminutkaan kuin unelma, sillä vuonna 2002 Venäjän armeijan sotaharjoituksissa ohjus lähti yllättäen ohjautumaan Kazakstanin Atyraun alueelle tehden tuhojaan. Sen aikainen Venäjän puolustusministeri Sergei Ivanov (oikealla ylh. ) sai tapahtuneesta nuhteita ja oli velkaa selityksen armeijan toiminnasta maailmalle.

Mikoyan 1.44 – projekti
hävittäjien mokat
lähde

MiG 1.44 hävittäjien luominen oli Neuvostoliiton vastaus amerikkalaisten viidennen sukupuolven ATF -hävittäjille 1980 -luvulla.

lähde
lähde

Kolmekymmentä vuotta myöhemmin MiG 1.44 status on säilynyt mysteerinä, kun se lensi ensimmäisen ja viimeisen lentonsa helmikuussa vuonna 2000. Venäläiset pystyttivät ainoan todistetun prototyypin hävittäjästä Gromov Flight Research -instituutin lentokonesuojaan vuonna 2013.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta