Monissa töissä joutuu tekemään joskus ylitöitä, ja joidenkin työhön perinteistä kahdeksaa tuntia pidemmät työpäivät kuuluvat ihan virallisesti.

Näihin ammattiryhmiin kuuluvat esimerkiksi lentoemännät ja stuertit, jotka saattavat joutua työskentelemään kellon ympäri pidemmillä lennoilla. Ahtaat käytävät, sadat asiakkaat ja jet lag vievät mehut helposti, joten lentoemonkin on välillä päästävä lepäämään.

Onneksi näitä tehokkaita työntekijöitä on huomioitu useimpien lentokoneiden, kuten Boeing 777 sekä 787 Dreamliners, suunnittelussa, sillä niistä löytyvät ikiomat salaiset lepotilat lentoemännille. Jos et ole työskennellyt alalla, et ole todennäköisesti ikinä nähnyt tai kuullut näistä tiloista. Niitä ei nimittäin helposti huomaa koneeseen astuessa, sillä tuskin jäät lukemaan kaikkia tekstejä, joita joidenkin ovien kylteissä lukee:

Tätä et ole tiennyt lentokoneista ‒ kurkkaa lentoemäntien makuutiloihin

Koneissa on salaiset portaikot, jotka johtavat makuutiloihin, jotka sijaisevat yleensä ohjaamon ja ykkösluokan yläpuolella. Niissä on normaalisti kuudesta kymmeneen ”sänkyä” eli nukkumapaikkaa, joita ympäröivät paksut verhot yksityisyyden suojaamiseksi ja äänien vaimentamiseksi. Tietysti myös tyynyt ja peitot kuuluvat asiaan.

Lentoemäntien salaiset makuutilat

Tästä lentoemäntien makuutiloihin!

 

Daily Mail -lehden mukaan joissain lentokoneissa lentoemäntien makuutiloissa on myös viihdykkeitä kuten elokuvia sekä omat yöpaidat. Boeing 777 -koneissa on lisäksi omat makuutilat piloteille, joista löytyvät kaksi nukkumapaikkaa, kaksi bisnesluokan istuinpaikkaa sekä joistain koneista myös pesu- sekä WC-tilat.

Oletko tiennyt näistä lentohenkilökunnan tiloista?

Vaikka tilat näyttävät ja vaikuttavat luksukselta, Daily Mailin haastatteleman lentoemännän mukaan pedit tuntuvat siltä, kuin nukkuisit arkussa. Pitää myös muistaa, että lentoemännät ja stuertit ovat silti töissä koko lennon ajan, joten heidät kutsutaan tarvittaessa alas takaisin töihin. Rentoutuminen saattaa siis olla haasteellista ja pätkittäiset yöunet eivät sovi kaikille. Loistavaa silti, että hekin pääsevät lepuuttamaan korkkareiden puuduttamia jalkojaan aina välillä!

 

 

Lähde.