Suomessa matkustaessa ei voi olla törmäämättä omituisiin paikannimiin. Varsinkin pohjoisessa, sillä sanojen alkuperäinen merkitys on muuttanut muotoaan esimerkiksi saamen kielessä niin, että nykyisin sana tarkoittaa jotain hävytöntä, vaikka ennen näin ei ole suinkaan ollut.

Suomi-neito kätkee sisäänsä niin Neekerinsaaren, Homosaaren, Siitinselän, Paskalammen sekä Tissinpohjan. Kehtaisitko kysellä näiden paikkojen perään tienpäällä infopisteillä?

Jos Suomen kokoisessa maassa on outoja paikannimiä, voimme vain kuvitella mitä paikkoja Kanada pitää sisällään!

Kanada on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio, joten ei ihme, että sekaan mahtuu vaikka ja mitä. Näistä kylistä ja kaupungeista lukiessa käy mielessä, ovatko ne keksittyjä, mutta oikeita ne ovat. Katso alta 11 kanadalaiskylää, joiden ei luulisi olevan olemassa!

Suomessako muka outoja paikannimiä?

Vulcan, Alberta

Jos olet Star Trek -fani, sinun on käytävä tässä kaupungissa. Kaupunki ottaa nimensä hyvin vakavasti, ja siellä on esimerkiksi Star Trek -museoita, seinämaalauksia, vuosittaisia kokouksia sekä myös kopio U.S.S. Enterprise -avaruusaluksesta.

Suomessako muka outoja paikannimiä?

Swastika, Ontario

Swastika tarkoittaa suomeksi hakaristiä, ja hallitus on painostanut tätä kaupunkia muuttamaan nimensä mutta tuloksetta. Heidän perustelunaan on se, että heidän kaupunkinsa nimi oli olemassa jo ennen natseja, joten heidän ei tarvitse pyyntöön taipua.

Kingston, Ontario, Skeleton Park

Tämä Kingstonin pienen kylän puisto on viehättävä, mutta varo hautakiviä! Puisto on rakennettu kokonaan hautausmaan päälle, joten pikkuhiljaa silloin tällöin hautakivet nousevat maanpintaan. Kaupungin virkamiehet yrittävät pitää puiston kunnossa ja hautakivet aisoissa, mutta paikallisten mukaan kaikissa puiston vieressä olevissa taloissa kummittelee, ja siellä on havaittu paranormaalia toimintaa.

Saskatchewan, Tisdale

Tämä kaupunki on myöhemmin muuttanut iskulauseensa, mutta 60 vuotta kaupungin iskulauseena oli kirjaimellisesti käännettynä: ”Raiskauksen ja hunajan maa”.

Saint-Louis-du-HA! HA!, Quebec

Kyllä, huutomerkit ovat osa kaupungin nimeä ja kyllä, tässä kaupungissa on takuulla hauskempaa!

Redditt, Ontario

Tämän kaupungin päätietä kutsuttiin 1985-luvulle asti nimellä ”Valtatie 666”. Tien nimi muutettiin myöhemmin nimeksi ”Valtatie 658”, sillä tien päässä oleva kirkko ei halunnut, että tietä kutsuttaisiin Helvetin valtatieksi.

Suomessako muka outoja paikannimiä?

Red Head Cove

Tämä punapäiden paratiisi sijaitsee myös Newfoundlandissa, ja siellä sijaitsee myös muita hauskannimisiä paikkoja kuten Cow Head ja Blow Me Down.

 

Kitsault, Brittiläinen Kolumbia

Vuonna 1983 kaupunki hylättiin kokonaan vain yhdessä yössä. Kukaan ei ikinä palannut, mutta jostain syystä sähköjä ei ikinä katkaistu. Vuonna 2008 amerikkalainen bisnesmies osti aavekaupungin toiveena herättää se uudelleen henkiin.

Dildo, Newfoundland

1200 ihmistä pitävät Dildo-nimistä merenrantakaupunkia kotinaan. Kieltämättä kyltin ”Dildo-päivät, nauti ajasta perheesi kanssa tänä viikonloppuna” kuulostaa hieman epäilyttävältä.

Dawson City, Yukon

Oli aika, jolloin pystyit tilaamaan tässä kaupungissa drinkin nimeltä ”Sourtoe Cocktail”. Drinkki oli kuuluisa ympäri maailman, sillä se sisälsi oikean säilytetyn ihmisen varpaan, joka kuuleman mukaan kuului baarin entiselle omistajalle. Vuonna 2013 amerikkalainen turisti pilasi huvin lopullisesti kaikilta, sillä hän nieli varpaan kerskaillakseen asialla.

Churchill, Manitoba

Churchillin kaupungissa on oikea jääkarhujen vankila. Kyllä, luit oikein. Kun jääkarhut ovat ”tuhmia” ja tulevat kaupunkiin asti, ne laitetaan tänne hetkeksi vankilaan. Ideana on se, että jääkarhut eivät pitäisi vankeudesta eivätkä siten toistamiseen palaisi.

 

 

Lähde.