Pankit paljastivat tavisten oudoimmat lainapyynnöt – et usko mitä kaikkea listalta löytyy

Pankkivirkailijat näkevät työssään monenlaisia ihmisiä ja kuulevat paljon erilaisia syitä lainantarpeelle. Yleensä lainaa haetaan autoa, asuntoa, venettä, remonttia, matkaa tai normaalia kuluttamista varten, mutta joskus eteen tulee hieman erilaisempia syitä rahoitustarpeelle. Lainanvälittäjä.fi selvitti hulluimmat lainapyynnöt, joita pankkivirkailijat ovat kuulleet. Yllättäen suurin osa näistä tarinoista tulee Yhdysvalloista, mutta mukaan mahtuu pari erikoista tapausta myös Suomesta.

Lainaa polttoaineeseen

Kolme miestä meni pankkiin fläppitaulu mukanaan ja esittivät pankkivirkailijalle bisnesmallinsa. He
tarvitsivat lainaa polttoaineen ostamiseen, jonka he sitten varastoisivat ja myisivät eteenpäin, kun
polttoaineen hinnat nousevat. Hyvästä presentaatiosta huolimatta miehet jäivät ilman lainaa.

Lainaa ”lääkebisnekseen”

Mies pyysi lainaa, jotta hän voisi aloittaa oman bisneksensä myymällä ”kotitekoisia lääkkeitä”.
Pankkivirkailija joutui ikävä kyllä hylkäämään miehen lainahakemuksen, sillä hänellä oli allaan kaksi
vankeustuomiota kovien huumeiden myymisestä ja käytöstä.

Miksi opiskella, kun voit ostaa koko koulun

Nuori nainen pyysi lainaa hänen rahastostaan. Hän kävi korkeakoulua, mutta opinnot olivat menossa
pahasti penkin alle, joten hän halusi ostaa koko koulun ja erottaa kaikki opettajat, jotka ”juonittelivat häntä
vastaan”. Valitettavasti tämä lainapyyntö jouduttiin hylkäämään.

Lainaa 5 000 dollaria pojan murhan selvittämiseen

Noin 50 vuotias mies pyysi 5 000 dollaria lainaa, jotta hän voisi lentää Washingtoniin selvittämään poikansa murhaa ja tuomaan hänen ruumiinsa takasin. Mies ei halunnut lainasta mitään papereita ja kertoi olevansa kokaiinikauppias. 5 000 dollarin lainaa vastaan hän oli valmis jättämään 10 000 dollarin edestä kokaiinia pankkiin vakuudeksi. Hän vakuutti olevansa ammattilainen ja tehneensä kokaiinikauppaa 26 vuotta, ja jääneensä kiinni ainoastaan 2 kertaa. Hän mainitsi, että oli juuri päässyt vapaaksi vankilasta, mutta syy ei ollut kokaiini. Pankkivirkailija joutui ystävällisesti hylkäämään tämän lainahakemuksen, kaikkiin syihin vedoten.

Muutama miljoona vesipuistoa varten

Pieneen pankkiin asteli sisään hieman vinksahtanut vanha nainen, joka halusi muutaman miljoonan dollarin lainan vesipuiston avaamiseen. Nainen oli laatinut liiketoimintasuunnitelmansa valkoiselle paperille käsin kirjoitettuna. Hän myös kertoi olevansa countrymusiikki tähden entinen vaimo. Lainaa ei tällä bisnessuunnitelmalla ja meriitillä kuitenkaan lohjennut.

Lainaa karpaloiden kasvattamiseen

Suomessa pankinjohtaja oli eräänä päivänä saanut pöytänsä toiselle puolelle innostuneen oloisen miehen. Mies oli kertonut, kuinka hän oli kehittänyt uuden teknologian karpaloiden kasvattamiseen. Pankinjohtaja ei ollut kuitenkaan ihan samoilla linjoilla tämän bisnesidean kanssa, joten mies joutuu poimimaan karpaloita edelleen suolta.

Akvaario-leasing

1990-luvulla, keskellä syvintä lamaa, Pohjoissuomalainen pankinjohtaja sai mielenkiintoisen asiakkaan. Mies tarvitsi lainaa akvaario-leasing bisnekseensä. Hänen tarkoituksenaan oli vuokrata yrityksille akvaarioita yritysten toimitilojen somistamiseen. Pankinjohtaja ei nähnyt tälle bisnekselle markkinoita, koska laman vuoksi yrityksiä kaatui jatkuvasti. Miehen akvaariobisnes ei siis koskaan nähnyt päivänvaloa.

Jos lento viivästyy, osta oma kone

Eräs pankkivirkailija sai erikoisen soiton. Mies halusi ostaa lentokoneen, koska oli juuttunut O’Haren lentokentälle myrskyn vuoksi. Mies oli suuttunut, koska lentoyhtiö ei uskaltanut lentää myrskyn läpi, joten hän ajatteli ostavansa oman 747 -lentokoneen. Lainaa ei tässäkään tapauksessa myönnetty ja mies joutui odottamaan kentällä.

Lunta Australiaan jouluksi

Joulunahan kuuluu olla lunta. Tästä syystä eräs mies halusi pankista lainaa, jotta hän voisi valmistaa ja kuljettaa lunta Australiaan joulusesongin aikana. Pankkivirkailija ei nähnyt tässä bisneksessä potentiaalia, koska jouluna Australian lämpötila laskee harvemmin alle 30 asteeseen.

Lainaa apinataloon

Mies soitti pankkiin ja halusi lainaa, koska hän halusi rakentaa lemmikkiapinoilleen oman kodin. Apinat kuulemma haisivat ja sotkivat hänen asuntonsa, joten hän halusi sijoittaa ne omaan asuintilaan. Virkailija kertoo, että hän kuuli, kuinka apinat huusivat taustalla. Valitettavasti kyseinen pankki ei myöntänyt lainoja tällaisille projekteille.

Lainaa bisneksiin ilman selittelyjä

Edellä mainitut lainapyynnöt ovat siis totta ja pankkivirkailijoiden kertomia. Lainanvälittäjän kautta kyseiset lainat olisivat olleet mahdollisia, sillä lainan käyttötarkoituksesta ei tarvitse ilmoittaa mitään. Tietenkin jos haluat lainaa yhtä nerokkaisiin bisnesideoihin, niin sinun kannattaa kysyä ensin sijoitus- ja yritysneuvoja bisnesideasi kannattavuudesta ihan oikealta asiantuntijalta tai paikkakuntasi psykiatrilta. Miljoonia emme pysty sinulle löytämään, mutta kauttamme voit hakea lainaa ihan arkisia asioita varten aina 50 000 euroon saakka. Me kilpailutamme lainat kotimaisten pankkien sekä rahoitusyhtiöiden välillä, joten korkojen puolesta saat käyttöösi aina edullisimman vakuudettoman lainan. Kulutusluotot ovat nyt suosiossa ja voimme vakuuttaa, että luotto todella kannattaa ottaa vasta kilpailutuksen jälkeen.

(Kuvassa Gold Coastin vesihuvipuisto Australiassa)

Lähteet: Taloussanomat, Reddit

Kuva: Pixabay


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.