Kiinan hallituksen oli pakko keksiä keinoja väkiluvun kasvun hillitsemiseksi, joten 1970-luvulla otettiin käyttöön ”yhden lapsen sääntö”. Säännöksen mukaan perheeseen saa syntyä vain yksi lapsi ja tästä seuraavat eivät ole oikeutettuja yhteiskunnan sosiaaliavustukseen, kuten maksuttomaan koulunkäyntiin, tarhaan ja sosiaalitukiin.Säädöstä ei kuitenkaan ole kirjattu lakiin vaan sitä valvoo paikalliset viranomaiset parhaaksi katsomallaan tavalla. Tästä syystä säännöksen tehokkuus vaihtelee eri puolilla maata.

Oltiin säännöksestä mitä mieltä tahansa, seuraavista kuvistakin selviää, että jotain väestönkasvun hillitsemiseksi on tehtävä. Vaikka yhden lapsen säännös on ollut voimassa jo noin 40 vuotta, Kiinan väkiluku on tällä hetkellä 1,4 miljardia. Usko tai älä, kaikki nämä hullut kuvat väenpaljoudesta ovat aitoja.

Hulluja kuvia Kiinan väenpaljoudesta:

Opiskelijat jonottavat luokkahuoneeseen ottaakseen osaa kolmipäiväisiin pääsykokeisiin Hefeissä, Kiinassa. Jos suomessa on vaikea päästä opiskelemaan, ei Kiinassa ole ainakaan helpompaa. Tähän koulutukseen haki yhteensä 1,8 miljoonaa opiskelijaa vuonna 2013.

kiinan väenpaljous 1
Opiskelijat pääsykokeissa lukion pihalla Yichuanissa. Yli 1700 opiskelijaa otti osaa pääsykokeeseen, joten koulun oli siirrettävä koe ulos tilanpuutteen vuoksi.

Kuva kiinan väenpaljoudesta

 

Matkustajat jonottavat Zhengzhoun rautatieasemalle ensimmäisenä ”kultaisen viikon” päivänä. Tällä viikolla juhlitaan Kiinan tasavallan syntymistä, ja kuten kuvasta näkyy se on erittäin suosittu lomaviikko. Kiinan turistikeskuksen mukaan noin 480 miljoonaa ihmistä käy reissussa tämän viikon aikana.

Kiinan kultainen viikko

 

Työ ja työllisyysmessuilla Chonggingissa vierailee tuhansia työnhakijoita

messut chonnging

 

Pekingin torilla riittää ihmisiä myös tavallisena arkipäivänä

ihmisiä pekingin torilla

 

Ihmiset ovat tulleet viettämään kuumaa kesäpäivää rannalle Dalianissa

tungosta rannalla kiinassa

 

Ihmiset ovat kerääntyneet seuraamaan vuoroveden nousua Qiantang joen reunalle. Nousuveden tuomat aallot ovat korkeimmillaan syyskuussa, ja tätä luonnonihmettä kerääntyy katsomaan ihmisiä tungokseen asti.

ihmiset seuraavat vuoroveden nousua

 

Pekingin kadut eivät tyhjene autoista illallakaan

ruuhkia kiinassa

Lähde