Oletko vanhanaikainen mies? Rakastatko perinteitä ja vanhoja hyviä aikoja, jolloin miehet avasivat ovet naisille, kotitöiden jako oli perinteisempi ja selkeämpi ja deittailu ei ollut täynnä kaikenmaailman sääntöjä, joista on kirjoitettu kirjoja kirjastollisen verran.

Vai oletko kenties modernimpi mies? Onko sinusta vain kätevää, että nainen osaa vaihtaa autoon renkaat ja käyttää porakonetta? Onko sinusta jopa mukavaa suunnitella asunnon sisustusta ja osallistua lapsesi balettitunnille?

Vanhanaikaisuudessa ei ole mitään pahaa, ja nykyään kun sadat eri säännöt yrittävät määritellä, miten miehen kuuluisi käyttäytyä, monet kaipaavat vanhoja hyviä aikoja, jolloin kaikki tuntui olevan paljon yksinkertaisempaa. Lue seuraavat 8 merkkiä, jotka kertovat oletko vanhanajan herrasmies modernissa maailmassa.

Pukeudut miten haluat, mutta olet tyylikäs

Meitä tuomitaan ja arvostellaan, mutta myös ihastellaan ja arvostetaan sen mukaan miten pukeudumme. Pidät oman tyylisi, olit sitten hipsteri tai pukumies, mutta olet silti vanhan ajan mukaisesti tyylikäs ja pukeudut eri tilaisuuksiin niiden vaatimalla tavalla. Arvostat tilaisuuksia valitsemalla vaatteesi tapahtuman hengen mukaisesti, ja kannat tyylisi itsevarmana.

Kohtelet naisia hyvin, mutta olet muutakin kuin se ”kiva tyyppi”

Sinulla riittää itsetuntoa kohdella naisia arvostavasti ja herrasmiesmäisesti, mutta sinulla on pilkettä silmäkulmassasi ja osaat flirttailun taidon nykymaailmassa. Vaikka se saattaa kuulostaa hieman ilkeältä, se tarkoittaa nykyään sitä, että miehenä et tyydy olemaan se ”kiva tyyppi ja naapurinpoika”, vaan osaat tarvittaessa röyhkeyden deittailumaailmassa, etkä mene naisen tossun alle vain siksi, että saisit häneltä huomiota. Kunnioitat myös siis itseäsi sen verran, että vaadit myös itseäsi kohdeltavan hyvin. Ja osaat sen ilkikurisuuden, joka saa naisen kiinnostumaan itsestäsi, jotta sinä voit puolestasi näyttää oman herrasmiesmäisyytesi.

Sinun ei tarvitse kiroilla

Meiltä jokaiselta pääsee ärräpäitä välillä. Jos sinulta ei ole ikinä päässyt, et ole selkeästi ikinä kolauttanut pikkuvarvastasi sängynkulmaan. Tietyissä tilanteissa on ok kiroilla, mutta herrasmies ei päästele suustaan v-sanaa vain siksi, että vaikuttaisi kovalta äijältä. Hän myös tietää, että naisseura on eri asia kuin miesseura, ja isoäidin syntymäpäiväkutsuilla pidetään mölyt mahassa.

Kunnioitat omaa kehoasi ja mieltäsi

Moderni vanhanajan herrasmies tietää, että omaa kroppaa ei voi vaihtaa toiseen niin kuin autoa, ja siitä tulee siis pitää huolta. Kohtelet kehoasi hyvin, mutta muistat myös sen, miten tärkeää on pitää pää kasassa varsinkin nykyisin tässä maailmassa, jossa omaa arvoa mitataan usein stressin määrällä. Mielen hoitaminen voi olla fyysistä puuhaa töiden ohella, jolloin ajatukset saa pois palavereista tai se voi olla vaikka joogaa, olivatpa kaverisi mitä mieltä hyvänsä.

Vietät aikaa perheesi parissa

Tarkoitti se sitten omaa vaimoasi ja lapsiasi tai vanhempiasi ja sisaruksiasi, haluat viettää aikaa heidän kanssaan, ja pidät myös huolen, että tämä toteutuu. Tajuat, että vanhempasi eivät elä täällä ikuisesti ja että sisaruksesi ovat tukesi ja turvasi. Et häpeä myöntää tarvitsevasi perhettäsi ja pyytäväsi heiltä apua. Niin kuin ennen vanhaan, perhe on myös modernille herrasmiehelle erityisen tärkeä.

Kun viet naisen ulos, teet treffeistä mieleenpainuvan kokemuksen

Tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että sinun tulisi kuluttaa suuria summia rahaa. Mieleenpainuvat treffit voivat olla sellaiset, joilla istutte puiston penkillä ja juttelette kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä. Todella kuuntelette toisianne. Arvostat naista vanhan ajan tyyliin ja annat hänelle huomiosi älypuhelimesi sijaan. Modernina miehenä tiedät kuitenkin, että kysyjä ei tieltä eksy, ja voit kysyä helposti naiselta mitä hän haluaisi treffeillä tehdä. Ties vaikka löydätte itsenne ampumaradalta.

Uskot tosirakkauteen, etkä pelkää kuoppia tiessä

Tosirakkauden löytäminen ei ole aina helppoa ja siinä voi kestää vuosikymmeniä. Tiedät, että se on kuitenkin mahdollista, etkä ole valmis luovuttamaan vain siksi, että lehdet ja TV toitottavat, kuinka vanhanajan romantiikka on kuollut. Olet valmis odottamaan sitä oikeaa tunnetta, mutta samalla katselet ympärillesi ja uskallat deittailla erilaisia naisia saadaksesi tietää, mitä itse todella haluat. Vaikka pettyisit rakkaudessa, tiedät, että se kuuluu pelin henkeen ja jossain vaiheessa olet valmis yrittämään uudelleen. Vain niin voit voittaa.

Oma naisesi on kuningattaresi

Kohtelet kaikkia naisia herrasmiesmäisen arvostavasti, mutta oma tyttöystäväsi, vaimosi tai kihlattusi saa erityiskohtelua ja saat hänet huomaamaan sen. Jokainen nainen haluaa tulla kohdelluksi hyvin ja erityisenä omalle miehelleen, ja joskus myös sen ääneen sanominen on välttämätöntä. Vaikka vanhanajan herrasmies osoittaa kiintymyksensä ennemmin teoin kuin sanoin, moderni mies tajuaa sanojen merkityksen naiselle ja lausuu esimerkiksi ne kolme pientä sanaa riittävän usein niin, että naisen ei tarvitse miehen tunteita kyseenalaistaa.

 

 

Lähde.