Pussailu, suutelu, pusuttelu, imuttelu, kielikoukku… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ja kukapa voisi sitä vastustaa!

Pussailu on kivaa, varsinkin suhteen alkuvaiheessa. Sen lisäksi se voi olla hyödyllistä. Pussaillessa muun muassa liikkuu suljen mukana vaikka mitä mikrobeja. Jos haluat lisätä tietopankkiisi muutamia hauskoja, ällöjä, hyödyllisiä ja ei niin hyödyllisiä faktoja koskien rakasta harrastustasi, täältä pesee. Löydät myös elintärkeän tiedon siitä, kuinka kauan kesti maailman pisin suudelma. Lue hauskat faktat pussailusta.

1. Suutelemisen laadulla on vaikutus parisuhteen laatuun

giphy-8

Sheril Kirshenbaum paljastaa The science of kissing-kirjassaan hyvien pussailutaitojen parantavan parisuhteesi laatua. Parit, jotka nauttivat pussailusta toistensa kanssa, omaavat Kirshenbaumin mukaan terveemmän parisuhteen.

2. Pussailu vapauttaa kehoosi mielihyvähormoneita

pussailu vapauttaa mielihyvähormoneita

Pussaillessa kehossasi vapautuu oksitosiinia ja endorfiinia, jotka ovat elimistön omia mielihyvähormooneja. Nämä saavat sinut tuntemaan itsesi iloisemmaksi ja onnellisemmaksi sekä vähentävät stressiäsi.

3. Huulesi ovat herkemmät kuin alapääsi

pussailu on kivaa

Tämän vuoksi pidämme pussailusta niin paljon! Huulissasi on tuhansia hermopäätteitä, joiden ansiosta ne ovat erittäin tuntoherkät. Moni ei uskoisi, että huulet ovat jopa reilusti genitaalialuetta herkemmät. Miehen peniksen päässä on noin 4000 hermopäätettä ja naisen klitoriksessa 8000. Huulistasi hermopäätteitä sen sijaan löytyy jopa 10 000 kappaletta.

4. Suutelu pidentää ikääsi

suutelu pidentää ikää

Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että säännöllisesti pussailevat pariskunnat elävät pidempään kuin muut.

5. Kielisuudelmissa miehestä siirtyy naiseen testosteronia

kielisuudelmissa siirtyy testoteronia

Miehet siirtyvät usein kielisuudelmiin nopeammin kuin naiset. Tämä voi osittain johtua siitä, että suu auki suudellessaan miehestä siirtyy naiseen testosteronia, joka lisää naisen halukkuutta.

6. Pussaillessa suiden välillä vaihtuu noin 80 miljoonaa eri mikrobia

pussaillessa vaihtuu mikrobeja

Microbiome Journalin julkaiseman tutkimuksen mukaan vaihdat noin 80 miljoonaa eri mikrobia joka kerta, kun suutelet jotakuta ensi kertaa. Vertailun vuoksi todettakoon, että yleisistä vessoista on löydettävissä keskimäärin vain noin 77 000 eri mikrobia.

7. Pussailu parantaa vastustuskykyä

pussailu parantaa vastustuskykyä

Edellä mainitussa tutkimuksessa todettiin myös, että mikrobien vaihtumisen ansiosta pusuttelu parantaa vastustuskykyäsi. Seuraavan flunssakauden lähestyessä kokeile siis kuumien juomien lisäksi kuumia suudelmia!

8. Maailman pisin suudelma kesti 58 tuntia, 35 minuuttia ja 58 sekuntia

maailman pisin suudelma

Jos yrittää rikkoa tätä maailmanennätystä, kannattaa partneri valita tarkkaan!

9. Ihmiset eivät ole ainoita, jotka pussailevat

ihmiset eivät ole ainoita jotka pussailevat

Meidän lisäksemme myös lehmät, simpanssit, lunnit, oravat ja jopa etanat harrastavat pussailua! Toisaalta, vain simpanssien vaihtamat suudelmat muistuttavat ihmisten pussailua. Muiden edellä mainittujen pusuttelu sen sijaan muistuttaa lähinnä epämääräistä kasvojen yhteen hinkkaamista.

10. Kaikissa kulttuureissa ei pusutella

giphy-2

Kaikissa maissa ja kulttuureissa ei suulle suutelua tunnettu lainkaan, ennen kuin Euroopan tutkimusmatkailijat tulivat ja esittelivät tämän käytännön heille. Eskimot tunnetusti hieroivat neniään yhteen ja haistelivat toistensa poskia. Keski-idässä ja Aasiassa on edelleenkin kulttuureja, joissa julkinen pusuttelu ei ole hyväksyttyä.

11. Tarvitset kielisuudelmaan 34:ää eri lihasta

 

tarvitset suudelmaan 34 eri lihasta

Intohimoista kielisuudelmaa antaessasi käytät noin 34:ää eri kasvojen lihasta. Lisäksi kielisuudelmia vaihtaessasi kulutat noin 5 kaloria muutamassa sekunnissa. Siispä, jos suutelet 10 tuntia putkeen, voit skipata päivän treenit!