Näetkö kuvassa sorsan vai jäniksen? Katso 6 optista harhaa täältä

Näetkö ylimmässä kuvassa sorsan, jäniksen vai molemmat? Kyseessä on optinen harha, jonka eri ihmiset näkevät eri tavalla. Kun löydät kuvasta molemmat hahmot ensimmäisen kerran, näet ne myös jatkossa helposti (kuva: piilari.info).

Optiset harhat luovat illuusioita, jotka saavat aivot tulkitsemaan silmien tuottamaa kuvaa väärin. Toisin sanoen näköaistia ohjataan harhaan taitavilla tempuilla kuvissa.

Optisia illuusioita on monenlaisia. Niillä saadaan muun muassa piilotettua yhteen kuvaan eri merkityksiä tai tehtyä 2-ulotteisesta kuvasta moniulotteisia. Katso alla olevat kuvat optisista harhoista.

 

optiset illuusiot-harhat

Tämän talon seinään on maalattu kolmiulotteiselta näyttävä käytävämaalaus. Todellisuudessa seinä on kuitenkin aivan tasainen.

 

optiset illuusiot-harhat2

Näetkö ylläolevassa kuvassa 2 eriväristä kuusta? Todellisuudessa molemmat kuuset ovat aivan saman värisiä, usko tai älä! Jos et usko, voit avata kuvan kuvankäsittelyohjelmalla ja napata värinvalitsimella kuusen värin. Huomaat että kuvankäsittelyohjelma tunnistaa kuusien olevan saman värisiä.

 

optiset illuusiot-harhat4

Onko tässä optisen harhan luovassa kuvassa 2 pulloa asetettu päällekäin, vai heijastuuko toinen pullo veden pinnasta?

optiset illuusiot-harhat5

Kuvan nainen näyttäisi äkkiseltään leijuvan ilmassa ilman jalkoja. Kuvassa on hauska optinen harha, sillä todellisuudessa nainen nojaa aitaan aidan toisella puolen. Kuvaa ei ole muokattu.

optiset illuusiot harhat 3

Tähän perhekuvaan on piilotettu salaisuus, joka ei aukene aivan heti, mutta kun sen kerran näkee niin sitä ei voi olla löytämättä. Näetkö sinä mikä tässä kuvassa on outoa?

optinen illuusio

Tässä kuvassa optisen illuusion voima tulee uskomattomalla tavalla esiin. Uskotko, että ruutu A ja ruutu B ovat täysin saman värisiä? Tämä täysin pähkähullulta vaikuttama väittämä on todellakin totta. Voit testata asian kuvankäsittelyohjelmalla liikuttamalla ruudut vierekkäin irralleen kuvasta.

Jaa optiset harhat myös ystävällesi


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.