Pandemia laittoi kaikkien festarikalenterit uuteen uskoon, kun monet suuret suosikkifestarit jouduttiin perumaan. Mutta vielä on kesää jäljellä ja muutamia festareita jäljellä! Festarit ovat joka tapauksessa useimman kesäfiilistelijän to do -listalla, sillä mikä olisikaan parempi yhdistelmä kuin livemusiikki, auringonpaiste (toivottavasti) sekä kylmä huurteinen.

Festareille tulee usein lähdettyä vieraaseen kaupunkiin, ja vaikka oma kohteesi olisikin kotikaupungissasi, tavaroiden pakkaus on silti edessäsi. Tuleehan festarialueella vietettyä koko päivä ja tavaraa tarvitset moniin eri tilanteisiin. Siksi kokosimmekin teille kätevän listan!

Mitä mukaan festareille? Pakkaa nämä reppuusi!

Kaikki majoitukseesi liittyvät tamineet. Oli kyse sitten telttamajoituksesta, kaverin luona yöpymisestä tai koulumajoituksesta, katso että kaikki tuli mukaan. Olisi kurjaa alkaa pystyttää telttaa ja huomata, että yksi kepeistä jäi oman kodin eteiseen. Jos sait kaveriltasi tai tuttavaltasi majapaikan, on kohteliasta muistaa ottaa mukaan esimerkiksi oma ilmapatja, pyyhe ja petivaatteet. Sama pätee koulumajoitukseen, sillä niissä ei näitä hienouksia tarjoilla kuin hotellissa. Makuupussi ja -alusta ovat myös oiva valinta.

Reppu tai muu hyvä kassi. Tosiaan, se tärkein. Et ehkä halua kanniskella tavaroitasi Alkon muovikassissa, joten keskikokoinen reppu on loistava valinta. Kaikki päivän kamat mahtuvat hyvin mukaan ja kädet jäävät vapaaksi virvokkeita varten.

Kertakäyttösadetakkeja. Kyllä, monikossa. Tulet hävittämään ensimmäisen jo ensimmäisenä päivänä.

Pakkaa nämä mukaan festareille.

Muovipusseja ja runsaasti nenäliinoja. Muovipussit käyvät istuinalustaksi, siihen voi hätätilanteessa oksentaa ja puhdasta voi käyttää kassina. Lisäksi kun pakkaat vaihtovaatteesi muovipusseihin, ne säilyvät kuivina sateen yllättäessä. Nenäliinat auttavat myös WC-hädässä, sillä vessapaperi on aina loppu.

Korvatulpat, aurinkolasit ja aurinkorasvaa. Nämä varmistavat loistavan festarielämyksen varsinkin, jos aurinko paistaa täydeltä terältä. Korvatulpat suojaavat kuuloasi, ja arskat sekä rasva pitävät huolen, että näet artistin vaikka aurinko paistaisi etkä pala yleisössä seisoessasi.

Nämä tarvitset mukaasi festareille.

Pullonavaaja ja korkkiruuvi viinipulloja varten. Kannattaa sitoa nämä yhteen ja kiinnittää reppuusi. Muuten ne jäävät jonnekin nurmikolle lojumaan. Sittenkös kelmittää kun se kaljapullo pitäisi avata.

Vinkkejä festaripakkaamiseen!

Laastareita, särkylääkettä ja kondomeja. Kaksi ensimmäistä ovat elintärkeitä, sillä tulet jollain tavalla saamaan naarmuja ja darrapäänsärky iskee sinuunkin. Viimeinen on toiveikkaille.

Vesipullo ja vaihtokengät. Useimmilla festareilla on ilmaisia juomavesipisteitä, joissa voit käydä täyttämässä vesipullosi. Veden juominen on ehdottoman tärkeää varsinkin, jos kulutat runsaasti alkoholia ja/tai sää on lämmin. Vaihtovaatteet usein tulevat mukaan, mutta toinen pari kenkiä ei, siksi tämä on listalla. Suomen sää on arvaamaton ja märät kengät pilaavat tunnelman ja vilustuttavat.

Hifistelijöille ja kulinaristeille: radiopuhelimet ja kylmälaukku kylmäkalleineen. Radiopuhelimet ovat vielä suht harvinaisia festarialueilla, mutta ne ovat käteviä yhteydenpidossa. Kännykät eivät nimittäin yleensä toimi. Jos haluat kaikki juomasi välttämättä aina kylminä, ota kylmälaukku mukaan. Saat samalla raahattua mukanasi eväitä ja välipaloja. Tavan tallaajat tyytyvät kojujen sapuskaan ja lämmenneisiin lonkeroihin. Aah, festarielämys parhaimmillaan!

 

Teksti: Sketsi.net
Kuvat: festarit.org, verkkokauppa.com, verkkoapteekki.fi