Viihdesivusto mode.com julkaisi youtube-kanavallaan näyttävän videon autoilun historiasta. Videolla nähdään hienoja ja legendaarisa autoja eri vuosikymmeniltä 1910-luvulta lähtien. Katso miten miten autot ovat muuttuneet viimeisen 100 vuoden aikana.

Mukana muun muassa vanhoja Fordeja, Chevyjä, Lincolneja ja paljon muuta. Video autoilun historiasta ja legendaarisista autoista löytyy tämän artikkelin lopusta.

Seuraavassa kuvassa komeilee aito Auburn -merkkinen auto vuodelta 1910. Legendaarista automallia esitellään tarkemmin artikkelin lopussa olevalla videolla. Katso hienot yksityiskohdat, kuten vanhan mallinen äänitorvi.

auburn auto 1910
Auburn -1910. Kuva Youtube -videolta

Edellisen kuvan Auburneja ei varmasti löydy enää montaa maailmasta, mutta eipä näitäkään joka päivä tule vastaan. Kuvassa Lincoln L auto vuodelta 1920. Kuvan automalli on ensimmäisiä Lincolneja ja sen on suunnitellut Harry Leland. 1920-luvun Lincolneissa oli 3-vaihteinen manuaalivaihteisto ja jopa noin 90 hevosvoimaa. Hieno puuratti ja muita yksityiskohtia esitellään alla olevalla videolla.

legendaarinen lincoln 1920 auto
Lincoln L 1920. Kuva Youtube -videolta

Tämän kuvan auto on Dodge Wayfarer Sportabout vuodelta 1950. Tämä avoauto kääntäisi varmasti päitä vielä tänäkin päivänä. Dodge Wayfarer -mallisarjaa valmistettiin enemmän umpinaisella korilla ja tätä harvinaista Roadster avo-mallia valmistettiin vain alle 10 000 kappaletta vuosina 1949-1952.

dodge wayfarer sportabout 1950
Dodge Wayfarer Sportabout -1950. Kuva Youtube -videolta

Neljännen kuvan automalli ei varmasti esittelyjä kaipaa. Legendaarinen vuoden 1960 Chevrolet Camaro -automalli jota on ihailtu elokuvissa ja autolehdissä vuosikymmenten ajan. Camarot on elossa vielä tänäkin päivänä ja vuonna 2016 on tullut markkinoille jo mallisarjan kuudes sukupolvi. Tämä alkuperäinen Camaro on kuitenkin toimituksen ylivoimainen suosikki:

chevrolet camaro 1960
Legendaarinen Chevrolet Camaro -1960. Kuva youtube videolta.

Katso lisää ainutlaatuisia automalleja vuosilta 1910-2010 mode.comin videolta. Mikä legendaarisista autoista on sinun suosikkisi?

Video: Näin autot ovat muuttuneet – legendaariset autot eri vuosikymmeniltä:

Katso lisää videoita käyttäjältä: Mode täältä

Tunnetko autoharrastajia? Jaa juttu kavereillesi: