Kokeile näitä psykologisia keinoja ensi kerralla, kun vietät aikaa ystäviesi kanssa! Voit myös soveltaa näitä keinoja iskurepliikkeinä tai muuten vain jymäyttääksesi ihmisiä!

Katso seuraavat ja ole oman elämäsi psykologian mestari!

1. Tiedonkerääjä
lähde
lähde

Haluaisitko, että ystäväsi avautuisivat sinulle enemmän ?

Kysy ystävältäsi mieltäsi askarruttava kysymys ja anna hänen rauhassa vastata kysymykseen. Jos hän vastaa kysymykseesi vain osittain, niin pidä häneen tiukka katsekontakti ja pysyttele täysin hiljaa hetken aikaa. Yleensä ihmiset jatkavat puhumista, joskin hieman häiriintyneenä, mutta yleensä saat lopulta vastauksen kysymykseesi!

2. Samaa mieltä!
lähde
lähde

Kun kysyt toiselta kysymyksen tai mielipiteen, niin saat helposti myöntävän vastauksen aikaan, kun samalla nyökytät päätäsi vastausta odotellessa. Päätä nyökyttelemällä vastapuoli alitajuisesti pitää sanomaasi ehdottomana faktana ja yleensä saat myöntävän vastauksen vastakaikuna. Nyökyttely luo lisää nyökyttelyä. Tuota pikaa nyökyttelettekin päitänne jo kilpaa!

3. Puhu ja pinoa
lähde
lähde

Kun haluat ystäväsi kantavan jotain puolestasi, tämä voi kohdistua esimerkiksi jättimäiseen läjään kirjoja, niin jatka puhumista ja pitkitä lauseitasi, kun samalla kasaat ystäväsi käsille kantamasi kuorman. Useat ihmiset ottavat vastaan tavaroitasi automaattisesti ja täysin ajattelematta asiaa. Jostain kumman syystä, ihmiset menevät hämilleen puheen jatkumisesta!

4. Kerää huomiota
lähde
lähde

Kun tapaat vieraan ihmisen ensimmäistä kertaa ja ajaudut kättelytilanteeseen, niin muista pitää kätesi lämpimänä. Lämmin kädenpuristus luo ihmisissä luottamusta ja tekee kättelijästä helposti lähestyttävän. Kun ajaudutte keskustelemaan lämpöisen kädenpuristuksen jälkeen, niin yritä matkia vieraan ihmisen eleitä ja ryhtiä. Tällä tavoin luot luottamusta vastapuoleen, sillä ”olette niin samantyylisiä ihmisiä”.

5. Kyttääjätutka
lähde
lähde

Tuntuuko sinusta joskus, että joku tuijottaa sinua? Jos huomaat jonkun toisen loputtoman katsekontaktin, niin katso tätä silmiin ja nyökkää. Jos hän nyökkää sinulle takaisin, niin vaistosi olivat täysin oikeassa!

6. Löydä reitti
lähde
lähde

Oletko hukassa uudessa kaupungissa ja ympärilläsi on lukematon määrä ihmisiä? Ei hätää. Kun tiedät selvästi mihin suuntaan sinun pitäisi liikkua, mutta väkimassa on suoraan edessäsi, niin kohdista silmäsi kohteeseen ja lähde kävelemään suoraan reittiäsi kohti. Ihmiset liikkuvat huomaamattasi pois tieltäsi, sillä ihmiset ovat tottuneet seuraamaan lähestyvän ihmisen katsetta, jotta tietäisivät itse olla toimimatta esteenä!

7. Yhteenotot
lähde
lähde

Oletko kokouksessa tai palaverissa, jossa vaistosi herättävät sinussa tunteen, että joku voi alkaa asettumaan sinun tahtoasi vastaan ?

Selviät tästä tilanteesta helposti istumalla suoraan tämän häiritsevän henkilön viereen. On huomattavasti vaikeampaa alkaa puhua lähes iholla istuvasta ihmisestä negatiivisia asioita! Kukaan ei halua istua tällaisen henkilön vieressä, joten vastapuoli tiedostaa itsekin asian!

8. Kivi, Paperi, Sakset
lähde
lähde

Ryhdy mestariksi tässä ikivanhassa pelissä!

Kysy vastapuolelta satunnainen kysymys juuri ennen pelin alkua. Vastauksen saatuasi aloita peli pikimmiten lausumalla sanat ”kivi, paperi, sakset”. Vastapuoli useimmiten valitsee ensimmäiseksi sakset ja voitat ensimmäisen erän!

9. Parsakaalitemppu
lähde
lähde

Jos sinulla on lapsia ja haluat heidän syövän terveellisen parsakaalinsa ruokalautaseltaan, niin käytä tätä ikivanhaa temppua!

Kysy heiltä haluavatko he syödä kaksi vai viisi kappaletta parsakaalia . Tällä tavoin olet jo tehnyt valinnan heidän puolestaan, mutta lapset luulevat tehneensä hyvän diilin, koska he voivat itse valita syömänsä määrän. Lapset valitsevat varmaankin pienemmän määrän, mutta kaksi parsakaalia on jo riittävän terveellinen annosmäärä!

10. Oppia ikä ja kaikki
lähde
lähde

Jos haluat, että ihmiset ottavat sinut vakavasti, niin kerro heille kuinka juuri tämä sanomasi fakta on tullut isäsi suusta. Ihmiset tuntuvat uskovan asioiden pitävän varmasti paikkaansa, kun kerran jonkun isä on tämän kertonut!

11. Muistin masterointi
lähde
lähde

Soiko päässäsi jokin tietty radiosta kuulemasi laulu, jonka haluaisit mitä pikimmiten katoamaan päästäsi? Keskity ja mieti laulun päättäviä sanoja ja säkeistöjä. Tätä kutsutaan Zeigarnik -efektiksi, sillä mielesi ajattelee keskeneräisiä ja päättymättömiä asioita, joten laulun loppua miettiessäsi, suljet tämän kierteen ja saat laulun katoamaan päästäsi!

12. Keskustelun virkistäjä
lähde
lähde

Kun seuraavan kerran käyt keskustelua ihmisen kanssa, ja haluat luoda virkistävän tunnelman keskustelun keskellä, niin valitse joku tietty sana ihmisen lauseista, ja aina kun he sanovat tämän sanan, niin nyökkäile hymyillen! Seuraa vastapuoltasi ja katso, kuinka hän alkaa käyttää juuri tätä sanaa useampaan otteeseen lauseissaan!

13. Euron huutokauppa
lähde
lähde

Kerää joukko kavereita ympärillesi ja kerro heille järjestäväsi huutokaupan. Korkeimman huudon yhdestä eurosta tehnyt voittaa huutokaupan, mutta toiseksi ja kolmanneksi jääneet joutuvat maksamaan huutonsa. Istu alas ja rentoudu. Katso kuinka ystäväsi korottavatkin yhden euron arvoa, jopa viiteen euroon asti, kun kukaan ei halua jäädä toiseksi tai kolmanneksi!