Tällä pojalla, Jacob Barnettilla, todettiin autismi 2-vuotiaana ja hänet laitettiin erityisopetukseen jotta hän oppisi samat kyvyt mitkä ”tavalliset” lapset hallitsevat.

Nämä tavalliset kyvyt tarkoittavat puhumista, lukemista, kirjoittamista ja muita normaaleja sosiaalisia kykyjä joita hänen ei odotettu oppivan.

Hänen ei odotettu solmivan kengännauhojaan tai kykenevän tekemään muitakaan ”normaaleja asioita”. Erityiskoulussa opetus keskittyi korjaamaan näitä puutteita mitä hän ei kyennyt tekemään lapsena.

Kuva
Lähde

Jacobin äiti Kristine ei kuitenkaan halunnut seurata hoitoalan normeja ja poisti lapsensa erityishoidosta. Hän antoi poikansa tehdä sitä mitä hän rakasti. Jacob rakasti astrologiaa, jota hän aloitti opiskelemaan lastentarha-ikäisenä. Tämän johdosta hänet hyväksyttiin yliopistoon opiskelemaan astrofysiikkaa 10-vuotiaana, ja hän aloitti opiskelemaan kyseisessä yliopistossa Indianapolisissa vuotta myöhemmin. Hänen älykkyysosamääränsä on todettu olevan 170, mikä tarkoittaa korkeampaa älykkyysosamäärää kuin Albert Einsteinilla! Nykyään hän on maailman nuorin astrofysiikan tutkija, ja on pitänyt puheen muun muassa TEDx -konferensissa New Yorkissa, sekä antanut lukuisia haastatteluja joissa hän on kertonut tarinansa.

Ei paha pojalle jonka ei koskaan uskottu solmivan omia kengännauhojaan! Jos hänen äitinsä ei olisi koskaan ottanut häntä pois hoidosta ja antanut pojan seurata omaa polkuaan tämä uskomus olisi saattanut toteutua. Kuuntele Jacobin uskomaton tarina videolta!

Lähde