Viimeisen sadan vuoden aikana ihmiskunta on tehnyt uskomattomia teknologisia keksintöjä ylivoimaisen nopeaan tahtiin. Tämä tieteen ja teknologian kehitys on ehkä tehnyt elämästämme helpompaa ja jännitävämpää, mutta kaikki se jäte jota olemme peräämme jättäneet on yksikertaisesti kauhistuttavaa.

Ongelmajätteemme, joihin lukeutuu mm. kemikaalit, ydinvoima, perusjätteet, elektroniikkaromut, ovat tuhonneet ympäristömme. Jätteet ovat tuhonneet monta paikkaa maapallolla niin radikaalisti, että niissä eläminen on yksinkertaisesti mahdottomuus. Chernobylin kaupunki Ukrainassa on hyvä esimerkki tästä. Siellä tapahtui pahin ydinvoimaonnettomuus koko ihmiskunnan historiassa ja siitä lähtien kaupunki on ollut asuinkelvoton aavekaupunki.

Tällä videolla esittelyssä ovat 10 maailman myrkyllisintä paikkaa, jotka ansaitsevat ”kunniamaininnan” saastaisuudestaan.

Videolla esiintyneiden paikkojen lisäksi tässä muutama muukin maininnan arvoinen jätepaikka:

Linfen, Kiina: Tätä kaupunkia pidetään maailman saastaisimpana. Suurin osa sen saasteista syntyy teollisuudesta ja autoista.

Great Pacific Garage Patch: Tyynenmeren saari, joka koostuu pääasiassa pelkästä muovijätteestä.

Yamuna joki: Vaikka tätä Intiassa sijaitsevaa jokea on yritetty puhdistaa, se on silti edelleen täynnä jätettä. New Delhin kaupunki itsessään tuottaa jokeen pääsevää jätettä niin paljon, ettei vedenpuhdistuslaitos pysty käsittelemään kaikkea sitä.

Karatšai- järvi, Venäjä: Ydinjätteistä syntyvän säteilyn määrä on alueella niin suuri, että ihminen voi saada tappavan annoksen vain tunnissa siellä oleskellessaan. Syöpäsairauksien määrä ydinlaitoksen työntekijöiden keskuudessa on valtavan suuri. Alueen läheisyydessä on havaittu olevan myös huomattavasti synnytyskomplikaatioita ja leukemiaa. Radioaktiivisuuden leviämisestä ilman ja jokiveden välityksellä ollaan huolissaan.

Avaruus: Ihminen on myös jättänyt valtavan jätejälkensä myös avaruuteen. 4 miljoonaa kiloa erilaista avaruusromua ja vapaita avaruusaluksia kiertää parhaillaan maata. Tämä on herättänyt paljon huolta mahdollisista onnettomuuksista.

Lähde