Itsevarmuus on sitä, että uskoo itseensä ja luottaa kykyihinsä. Miksi sen omaaminen on sitten niin tärkeää? Se auttaa sinua menestymään kaikilla elämänalueilla, deittailusta bisnekseen.

William Yin on vasta 21-vuotias, mutta häneltä ei itsevarmuutta puutu. Yrittäjänä hän myös ymmärtää sen tärkeyden niin liiketoiminnassa, kuin muillakin elämän osa-alueilla. Yin opiskelee viimeistä vuotta yliopistossa Kingstonissa, mutta on opiskelujen ohessa perustanut oman yrityksen, parfyymeja myyvän Scent Trunkin. Nuoresta iästään huolimatta hän on käynyt läpi suuria onnistumisia ja epäonnistumisia.

Ihmiset ovat tulleet kyselemään Yiniltä, kuinka hän voi olla aina niin itsevarma, ja eikö häntä pelota yhtään yrittäjyyden riskit. Yin vastaa kysymykseen: ”Tottakai olen peloissani- mikään ei ole pelottanut minua niin paljon, kuin yrittäjäksi ryhtyminen. Itsevarmuus ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sinulla olisi pelkoja – se tarkoittaa, että sinulla on mahdollisuus voittaa ne.”

Kysymysten innoittamana Yin päätti paljastaa kahdeksan vinkkiä, joilla jokainen voi maksimoida oman itsevarmuutensa.

1. Huolehdi ulkonäöstäsi

On hämmästyttävää, kuinka paljon itseluottamusta lisää se, että katsot peiliin ja näet itsesi hyvännäköisenä kokonaisuutena. Puhumattakaan siitä, miten paljon se lisää muiden ihmisten ensivaikutelmaa sinusta. Hyvän ensivaikutelman tekeminen on aina tärkeää. Onnistuessasi siinä, muut ihmiset tuntevat olonsa mukavaksi ympärilläsi – ja mikä tärkeintä, luot itsellesi tilanteeseen hyvän fiiliksen. Ulkonäöstäsi huolehtiminen myös osoittaa muille ihmisille, että kunnioitat itseäsi.

2. Aamurituaalit

Kehitä arkiaamuihisi rituaali, jonka suoritettuasi saat tunteen, että päivän bisnekset sujuvat. Toisille rituaali voi olla parran ajaminen, toisille onnensolmion pukeminen. Yinin oma rituaali on hänen onnentuoksunsa suihkauttaminen. Mikä ikinä oma rituaalisi onkaan, tiedät sen tekevän vaikutuksen ihmisiin ja sen avulla olet valmis tarttumaan tilaisuuteen, kuin tilaisuuteen!

3. Ole aito muita kohtaan

Kun olet oma itsesti, ihmiset kunnioittavat sinua ja tuntevat olonsa mukavaksi ollessaan kanssasi. Sinusta tulee paljon itsevarmempi, kuin tiedät ympärilläsi olevien ihmisten oikeasti pitävän sinusta. Yritä olla mahdollisimman avoin, äläkä valehtele. Mikään ei ole niin paha, kuin muistella mitä valheita on tullut kellekin kerrottua, ettei vain puhuisi itseään pussiin. Tällöin menetät itsevarmuutesi, koska joudut pelkäämään, että joku käräyttää sinut valheestasi. Puhu aina totta ja anna itsestäsi aito kuva ihmisille.

4. Ole aito itseäsi kohtaan

Älä ole joku, joka et oikeasti ole. Olet kaikista itsevarmoin ollessasi omissa kengissäsi ja tehden sitä, missä tiedät olevasi hyvä. Yin uskoo itseluottamuksensa bisnesasioissa olevan niin hyvä, koska hän on todellinen yrittäjäsielu.

5. Ole tietoinen siitä, mitä teet

Tätä asiaa ei voi olla korostamatta liikaa: Kouluta itseäsi. Mitä tahansa sijoituksia Yin tekee, hän harjoittelee, harjoittelee, ja vielä vähän harjoittelee. Opettele faktat niin, että muistat ne ulkoa. Mikään ei tuhoa itseluottamustasi pahemmin, kuin epätietoisuus asioista. Kouluttautuminen voimaannuttaa sinua ja siitä on hyötyä joka tilanteessa.

Muistele viime kertaa, kuin puhuit kauniin naisen kanssa aiheesta, josta sinulla ei ollut mitään hajua. Todennäköisesti ei mennyt kovin hyvin? Seuraavaksi muistele tilannetta, jossa puhuit kauniin naisen kanssa harrastuksestasi – luultavasti tämä keskustelu meni enemmän nappiin (ellet sitten harrasta jotain todella outoa lajia)?

6. Ympäröi itsesi hyvillä ystävillä ja perheellä

Yinin matka yrittäjyyteen on ollut erittäin kivinen, eikä hän olisi onnistunut siinä ilman ystäviään ja perhettään. Ympärilläsi olevat läheiset tekevät sinusta paremman ihmisen ja vielä tärkeämpää – he seisovat vierelläsi myös pahoina päivinä. Ei ole mitään parempaa boosteria, kuin parhaan ystävän sanat: ”Sinä pystyt siihen”.

Mikä tahansa haastava tehtävä sinua odottaakin, voit olla varma, että yksinäiselle ihmiselle se on entistäkin haastavampi. Tuntiessasi olevasi tilanteessa yksin, menetät itseluottamuksesi. Jos sen sijaan tiedostat, ettei epäonnistuminen ole maailman loppu, koska vierelläsi on sinua tukevia ihmisiä, itseluottamuksesi kohenee huomattavasti. Älä kuitenkaan pidä läheistesi tukea itsestään selvyytenä. Ihmissuhteet ovat vastavuoroisia – ole paikalla silloin, kun he tarvitsevat tukea!

7. Älä pelkää epäonnistumista

Epäonnistuminen on aivan syvältä. Yin kertoo kuitenkin oppineensa aina kaikista eniten juurikin epäonnistumisen kautta. Kun haldaat epäonnistumisen, et enää pelkää epäonnistua. Ajattele asia niin, että epäonnistuttuasi olet ottanut yhden ison askeleen kohti sitä, että onnistut seuraavalla yrityksellä. Tottakai se on rankkaa, mutta sitä varten sinulla on läheiset tukenasi.

Analysoi aina, mikä meni pieleen ja mitä sinun olisi pitänyt tehdä toisin onnistuaksesi. Se on hyvä tapa valmistautua, ja muista: mitä paremmin olet valmistautunut, sen itsevarmempi olet. Yin toteaa, ettei hän ikinä tee samaa virhettä kahta kertaa. Sen vuoksi hän onkin aina epäonnistumisen jälkeen entistäkin itsevarmempi.

8. Juhli menestystäsi

Viimeisenä, juhli aina menestystäsi! Liian monet raatavat niska limassa, menestyvät hyvin ja aina onnistuessaan alkavat suoraan työstää uutta missiota. Pysähdy! Käy ulkona läheistesi kanssa, syö hyvin ja ota drinkki. Näin pidät itsesi järjissäsi. Ja vain juhlimalla onnistumistasi voit todella tuntea itsesi itsevarmaksi, koska SINÄ ONNISTUIT!

Nämä olivat Yinin vinkit itsevarmuuteen. Itsevarmuus on Yinin mukaan tie, joka johtaa menestykseen ja onnellisuuteen. Hän muistuttaa myös, että itsevarmuus löytyy aina aivan nurkan takaa, sinun täytyy vain napata se!

Lähde