Viikonloppu on täällä! – syö näitä välttyäksesi krapulalta!

Kuva: Photospin

Onko viikonloppuna tiedossa juhlat, mutta haluat välttyä seuraavan päivän kauhealta kankkuselta? Krapulan ennaltaehkäisy voi olla mahdollista syömällä oikeita asioita päivän ja illan mittaan. Tässä ovat ravitsemusterapeutti Naomi Meadin vinkit krapulan välttämiseksi:

1. Juo vihreää teetä päivän mittaan
kuva: deltalabsusa.com
kuva: deltalabsusa.com

Vihreä tee tekee tutkitusti maksallesi hyvää, joten valmistele maksasi illan rientoja varten siemailemalla vihreää teetä esimerkiksi kahvin sijaan.

2.  Juo iso lasillinen vettä ennen kuin alat nauttimaan alkoholia
kuva: neurope.eu
kuva: neurope.eu

Kuulostaa itsestään selvyydeltä, mutta tämän tärkeys piilee siinä, että ensimmäinen viinilasillinen kulahtaa alas todella nopeasti yleensä sen takia, että kärsimme jo valmiiksi nestehukasta. Parhaan lopputuloksen saat, kun lisäät veteesi vielä sitruunaa, sillä maksamme rakastaa sitruunaa!

3. Syö aina ennen alkoholin juomisen aloittamista
kuva: youjustmademylist.com
kuva: youjustmademylist.com

Ateriasi tulisi olla vatsassasi jo kun aloitat juomisen, muuten nauttimallasi aterialla ei ole positiivista vaikutusta. Siksi ruoka olisi hyvä syödä jo ennen kuin lähdet kotiovesta ulos, ei vasta juhlissa.

4. Syö hyvälaatuisia rasvoja
kuva: popsugar.com
kuva: popsugar.com

Lohi, avokado ja pähkinät ovat loistavia vaihtoehtoja. Kehosi kuluttaa rasvoista saatavaa energiaa hitaasti. Rasvaiset ruuat pysyvät vatsassasi pidempään, ja mitä pidempään ruoka pysyy vatsassasi, sitä hitaammin alkoholi imeytyy verenkiertoosi ja sitä epätodennäköisemmin olosi on kamala seuraavana aamuna.

5. Tankkaa kehoasi syömällä ruokia, jotka tekevät hyvää maksallesi
kuva: blogspot.com
kuva: blogspot.com

Kurkuma, kaneli, kaali, parsakaali, punajuuri, avokado ja sitruuna ovat kaikki maksaa helliviä ruokia. Syö siis näitä päivän mittaan, ennen kuin suuntaat askeleesi juhliin tai baariin.

6. Jos päivällinen kuitenkin jää syömättä ennen ravintolaan/pubiin/baariin lähtöä, tilaa tiskiltä oliiveja tai pähkinöitä
kuva: beerchow.com
kuva: beerchow.com

Oliiveista ja pähkinöistä saat hyviä rasvoja sekä B-vitamiinia, joka kuluu kehostasi kun juot alkoholia.

7. Huolettaako pahanhajuinen hengitys?
kuva: img.webmd.com
kuva: img.webmd.com

Parhaat luonnolliset konstit pahanhajuisen hengityksen välttämiseen ovat parsan pureskelu. Myös raa’at ja rouskuvat hedelmät sekä vihannekset toimivat, sillä ne lisäävät syljen tuottamista suussasi. Sylki nimittäin on suun bakteerien luonnollinen vihollinen. Vältä myös joutumasta nestehukkaan – taas yksi syy juoda paljon vettä!

8. Haluatko välttyä turvotukselta?
kuva: i2.wp.com
kuva: i2.wp.com

Siinä tapauksessa vältä sokerisia mixereitä ja hiilihapollisia juomia. Ja usko tai älä – alkoholin juominen tyhjään vatsaan voi myös aiheuttaa turvotusta, joten siinä taas yksi syy syödä ennen alkoholin nauttimista.

9. Koita olla aloittamatta liian aikaisin
kuva: cosmopolitan.co.uk
kuva: cosmopolitan.co.uk

Oletko huomannut, että joskus lounaalla nautittu viinilasillinen nousee päähän paljon herkemmin kuin illallisella nautittu? Tähän on tieteellinen syy. Kehomme entsyymit, jotka käsittelevät alkoholia, ovat tehokkaimmillaan illalla, mutta eivät toimi hyvin vielä lounaalla.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.