Opettajat joutuvat kestämään työssään monenlaista. Oppilaat ovat tunneilla levottomia, eivät keskity opetukseen, jättävät läksyt tekemättä ja hankkiutuvat ongelmiin opettajien kanssa.

Coloradolainen opettaja, Kyle Schwartz, pohti päänsä puhki, miksi hänen kolmannen luokan oppilaansa ovat niin rauhattomia. Hän halusi selvittää, mistä heidän tottelematon käytöksensä oikein johtuu. Sitten hän keksi keinon; hän pyysi jokaista luokkansa oppilasta kirjoittamaan kirjeen, joka alkaa sanoilla ” Toivoisin opettajani tietävän…”

Schwartz kertoo saaneensa tempauksen johdosta oppilailtaan hyvin monenlaisia kirjeitä. Osa niistä oli humoristisia ja hellyyttäviä, osa puolestaan sydäntä särkeviä ja erittäin koskettavia.

Tässä otoksia Schwartzin oppilaiden kirjeistä.

kirje-oppilas-sketsi

 

”Toivoisin, että opettajani tietäisi, kuinka paljon ikävöin isääni, kun hän muutti pois Meksikoon minun ollessa vain 3 vuoden ikäinen. En ole nähnyt häntä sen kuuteen vuoteen..”

sketsi-kirje-oppilas

 

” Toivoisin, että opettajani joskus ymmärtäisi, että kotitöitäni ei ole allekirjoitettu kotona, koska minun äitini ei ole hirveästi kotona luonani..”

kirje-sketsi-oppilas-koulu

 

” Toivoisin, että opettajani tietäisi, että haluan mennä opiskelemaan lukioon..”

koulu-oppilas-kirje-sketsi

 

” Toivoisin, että opettajani ymmärtäisi, että en voi tehdä kotitehtäviäni, koska minulla ei ole kyniä kotona..”

Lähde