Jokainen kuntosalilla treenaava nainen on varmasti tuntenut joskus sen turhautumisen fiiliksen, kun tavarat eivät mahdu salikassiin. Treenivaatteet, kengät, hikipyyhe, vaihtovaatteet, suihkupyyhe, shampoo, hoitoaine, suihkugeeli, meikinpuhdistusaine, kasvorasva, vartalovoide, meikit, hiusharja jne… lista on loputon. Ja AINA jotain unohtuu.

Tässä listattuna 10 kekseliästä ja yksinkertaista vinkkiä, joilla säästät tilaa, aikaa ja vaivaa. Samalla vältyt tavaroiden kuljettelulta ja turhautumisen tunteelta!

1. Käytä tyhjiä piilolinssikoteloita voiteiden säilyttämiseen!

Tähän konstiin sopii piilolinssikoteloiden sijaan mikä tahansa muukin pieni, tiivis säilytysrasia/-purkki. Voit säilöä niihin kerta-annoksina esimerkiksi hiusten ja kasvojen pesuaineet sekä vartalovoiteen. Tällä konstilla vältyt kuljettamasta tuhatta eri purkkia mukanasi, eikä sinun tarvitse pelätä, että purkit aukeilevat ja leviävät kassisi sisään.

vinkki-sketsi-naiset
lähde
2. Laita hiusnaamio/hoitoaine vaikuttamaan hiuksiisi treenin ajaksi

Jos sinulla on kiire, tai et muuten vaan jaksa odottaa hiusten hoitoaineen vaikuttamista treenin jälkeen, laita se hiuksiisi jo ennen treeniä!

Levitä hoitoaine hiustesi latvoihin, laita hiukset nutturalle ja olet valmis treenaamaan. Treenin jälkeen hoitoaine on vaikuttanut ja voit pestä sen suihkun yhteydessä pois.

hiukset-nainen-vinkki-sketsi
lähde
3. Hyödynnä aurinkolasikotelo minimeikkipussina

Jos et tarvitse salille koko meikkipussisi sisältöä mukaan, poimi sieltä vain tarpeelliset meikit ja laita ne aurinkolasikoteloon. Kotelo mahtuu kätevästi pieneen tilaan ja voit jättää meikkipussisi kotiin.

meikit-naiset-sketsi-vinkki
lähde
4. Pidä korvakorut tallessa nappien avulla

Tahtooko korvakorusi kadota kerta toisensa jälkeen salikassin uumeniin? Tai vielä surullisempaa, tiputat toisen parin huomaamattasi lattialle penkoessasi kassiasi? Tässä hauska ratkaisu ongelmaan!

Jokaiselta naiselta löytyy kotoaan kasa käyttämättömiä, uusien vaatteiden mukana tulleita varanappeja. Nyt pääsevät napit hyötykäyttöön. Kiinnitä korvakorusi treenin ajaksi nappiin. Näin vältät niiden katoamisen ja jos korvis sattuu tippumaan kassista, huomaat sen varmuudella!

nappi-korvakoru-naiset-vinkki-sketsi
lähde
5. Pidä pinnit tallessa

Pinnit katoavat aina. Pienellä vaivalla ne on kuitenkin helppo säilyttää tallessa. Hyödynnä tyhjää pastillirasiaa, tai vaihtoehtoisesti vaikkapa pientä pahvin palaa, johon pinnit voi kiinnittää. Kuvassa pinnit on säilötty kätevästi tyhjään Tictac-rasiaan, joka on koonsa puolesta kuin tehty pinnien säilytystä varten!

rasia-pinni-sketsi-vinkki
lähde

6. Takuuvarma ponnari treenin ajaksi

Löystyykö ponihäntäsi treenin aikana, vaikka sitoisit hiuksesi kuinka tiukalle? Tällä idealla varmistat, ettei suortuvat karkaa vauhdikkaimmassakaan treenissä.

Erottele ensin hiuksistasi vain yläosa ja sido se ensimmäisellä ponnarilla. Ota sitten jäljelle jäänyt alaosa ja yhdistä se toisella ponnarilla yläosan kanssa yhteen. Jos hiuksesi ovat lyhyemmät edestä, tai sinulla on otsatukka, yhdistä se lopuksi vielä yhdellä ponnarilla muihin hiuksiin.

ponnari-hiukset-nainen-sketsi-vinkki
lähde
7. Pakkaa treenivaatteesi tiiviisti kätevään kääröön

Kun käärit salivaatteesi pieniksi kääröiksi, ne vievät vähemmän tilaa kassistasi. Eteenkin treenin jälkeen hikiset vaatteet kannattaa kääriä yhdeksi kääröksi, sillä näin estät niistä lähtevien hajujen ja kosteuden tarttumasta koko kassin sisältöön.

lähde
lähde
8. Laita treenin jälkeen teepussit kenkiesi sisään

Teepussit imevät hien itseensä ja jättävät sen sijaan kenkiisi huomattavasti miellyttävämmän tuoksun.

kenkä-treeni-sketsi-naiset
lähde
9. Laita muoviset suihkuhatut tai kengänsuojuset salikenkiisi

Jos pelkäät salikenkiesi likaavan muut kassisi sisällä olevat tavarat ja vaatteet, laita ne treenin jälkeen suihkuhattujen tai muovisten kengänsuojusten sisään.

kenkä-sali-treeni-sketsi-naiset
lähde
10. Käytä leivinjauhetta hajujen poistoon

Onko treenikenkiisi tarttunut ummehtunut hien haju? Sirottele kenkien sisään pieni määrä leivinjauhetta. Jauhe poistaa niin hien, kuin hajutkin!

lähde
lähde

Lähde