Historia on pullollaan esimerkkejä mahtavista ja pelottavista aseista, jotka ovat kehitetty aiheuttamaan mittavaa tuhoa. Toiset aseista ovat suunniteltu niin hämäriin tarkoituksiin, että niiden varsinainen käyttöikä on jäänyt hyvin lyhyeksi. Katso nämä uskomattoman sota-aseet!

1. Sotilaskoirat tankintuhoajina!
lähde
lähde

Natsien ja Neuvostoliiton välisessä kamppailussa toisen maailmansodan aikoihin käytettiin koiria hyödyksi tankkien tuhoamisessa. Neuvostoliitto sitoi koirat täyteen räjähteitä ja kouluttivat ne juoksemaan suoraan saksalaisten tankkien alle räjäytystarkoituksissa. Neuvostoliiton propagandan mukaan he tuhosivat lähes 300 natsien tankkia.

Koirien koulutus ei jäänyt pelkästään toiseen maailmansotaan, vaan venäläiset kouluttivat koiria vielä 1996 vuoteen asti!

2. Lepakkopommi
lähde
lähde

Yhdysvaltojen armeija kehitti toisen maailmansodan aikoihin Japania vastaan lepakkopommin. Tämä pommi piti sisällään 40 horroksessa olevaa lepakkoa, joihin sidottiin napalmi-räjähteitä ajastimella.

Pommi pudotettiin ilmasta käsin ja sen laskuvarjon avulla lepakoilla oli vapaasti aikaa lähteä lentoon ympäristöön. Lepakot saivat rauhassa etsiä itselleen uuden kodin ja kun ne olivat löytäneet uuden asuinympäristönsä alueen taloista, ne räjähtivät ajastimen ansiosta!

3. Sukellusvene lentokoneiden tukikohtana
lähde
lähde

Toisen maailmansodan aikaan Japanin armeijan laivasto hankki itselleen sarjan Sen Toku I-400 luokan sukellusveneitä. Nämä sukellusveneet olivat tarpeeksi suuria kantaakseen kolme Aichi M6A Seiran lentokonetta mukanaan veden alle ja lähettämään nämä lentoon valitsemassaan kohteessa.

4. Ydinohjus-tykistö
lähde
lähde

Ydinaseet suoriutuvat helposti kokonaisten kaupunkien tuhoamisesta, mutta toisen maailmansodan aikaan saatiin idea taktisista ydinaseista. Nämä pienemmät ydinohjukset lähetettiin matkaan sotatantereella maasta käsin, eli ne toimivat lyhyen kantomatkan ydinohjuksina!

5. Neuvostoliiton matalan lentokorkeuden ilma-alus
lähde
lähde

Tämä lähes 100 metriä pitkä ilma-alus nimeltä Ekranoplane lensi vain neljän metrin korkeudella maasta. Sen tarkoitus oli kuljettaa joukkoja nopeammin kuin mikään lentokone tai laiva. Alus oli myös suunniteltu ydinkärkien kuljetukseen.

Kyseistä ilma-alusta ei kuitenkaan ikinä käytetty tai valmistettu laajamääräisesti!

6. Kaiten -torpedot
lähde
lähde

Japanin armeija rakensi Kaiten -torpedoja 1944-1945 välisenä aikana. Näiden torpedojen sisällä oli sotilaita ohjaamassa rakettia oikeaan kohteeseen, eli torpedot toimivat itsemurhapommeina. Torpedot lähetettiin matkaan sukellusveneistä käsin ja sotilaat ohjasivat torpedon haluaamansa osoitteeseen!

7. Puluohjukset
lähde
lähde

Yhdysvaltalainen tutkija B.F Skinner loi niin sanotun operantin ehdollistumisen teorian eläinkokeiden pohjalta. Tutkimuksissaan Skinner pyrki muokkaamaan koe-eläinten jo olemassa olevia käyttäytymismuotoja ehdollistamisen avulla.

Mies kehitti ohjuksen, jossa oli puluja sisällä. Ohjuksen sisällä oli joukko näyttöjä, jotka heijastivat edessä näkyvän maalin ohjuksen sisäisiin näyttöihin. Pulujen tuli nokkia ohjus oikeaan kohteeseen saamansa koulutuksen avulla!

Projekti lopetettiin, koska ei ollut takeita pulujen nokkimisen tarkkuudesta!

 

Lähde