Lapsena ystävien hankkiminen oli helpompaa. Muistat varmaan, kuinka luonnollisesti sait kavereita toisista aina uuden kouluvuoden alkaessa. Sama pätee näköjään myös lasten ja eläinten välille!

Kuusivuotiaan kambodzalaisen pojan paras ystävä on 120-kiloinen naaraspyyton. He ystävästyivät lapsen ollessa muutaman kuukauden ikäinen ja ovat olleet siitä asti erottamattomat. Käärmettä ruokitaan, kylvetetään ja se myös nukkuu pojan kanssa. Kuuden vuoden ystävyys on lähentänyt heitä entisestään ja nyt he viettävät jokaisen päivän yhdessä!

Perheen äiti on nimennyt käärmeen ”Chomreuniksi”, joka on Khmerin kieltä ja tarkoittaa onnekasta. Äidin mielestä käärme tuo perheelle onnea ja on ottanut sen osaksi perhettä avoimin sylin. Kuvittele itsesi tuomassa 4,5 metristä käärmettä kotiin äidillesi näytettäväksi… Reaktio ei varmasti olisi samanlainen.

Burman pytoni ei kuitenkaan ole Kambodzassa harvinainen tai eksoottinen, joten sen luonnetta ymmärretään paremmin. Käärmeet eivät ole vaanivia tappajia, mutta pelästyessään ne kuitenkin puolustautuvat ja seuraukset voivat olla hengenvaarallisia.

Toivotaan, että ystävyys jatkuu sopuisana!

https://www.youtube.com/watch?v=zZwTFWyI4Ho