Kevät on koittanut ja kesäkunnon havittelu on monella käynnissä. Keräsimme 5 tärkeää liikettä auttamaan sinua matkalla kohti pyöreän muodokkaita pakaroita. Tutustu seuraaviin ja käy toimeen!

1.Stepperi

Kuva: Photospin
Kuva: Photospin

Hakeudu kuntosalille ja astu stepperille. Stepperin avulla voit kätevästi polttaa rasvaa ja samalla kiinteyttää takapuoltasi. Jos haluat kunnolla kehittää takapuolesi ja reisiesi lihaksia, niin on suositeltavaa käyttää tuntuvasti vastusta. Liian kevyellä vastuksella treenaaminen ei pidemmän päälle edistä muuta kuin rasvan ja lihaksen polttamista. Älä kuitenkaan huoli, jos et pääse kuntosalille. Saman treenin voit myös toteuttaa lenkkimaastosi rappusilla. Jos olet oikein vireessä, niin kokeileppa ottaa ystäväsi reppuselkään rappusia astuessasi!

 

2. Jalkakyykky

Kuva: womenshealthmag.com
Kuva: womenshealthmag.com

Jalkakyykky on hyvä treeniliike pyöreälle takapuolelle. Kyykkäys toimii hyvin monipuolisena liikkeenä, koska se vaikuttaa koko kroppaan. Suositeltavaa on käyttää hallittuja painoja, jotta liike säilyy oikeana. Muista keskittää tuntuma takapuoleen ja puhtaisiin toistoihin. Kyykkäämällä saat lisää voimaa jalkoihisi ja kiinteytät samalla reisiä ja pakaroitasi.

 

3. Maastaveto

Kuva: www.beatofmyownrun.com
Kuva: beatofmyownrun.com

 

Älä unohda treeneistäsi maastavetoa, sillä se keskittää hyvin liikkeen etu- ja takareisiisi. Tämä toimii myös monipuolisena liikkeenä kehittäen niin vatsa- kuin kylkilihaksiasi. Oikein tehtynä tämä aktivoi siis lihasryhmiä, jotka muokkaavat sinulla ihanteellisen ryhdin! Muistathan että tässäkin puhdas liike pienemmillä painoilla toimii avaimena kehittymiseen!

4. Kyykkyhypyt

Kuva: www.womenshealthmag.com
Kuva: womenshealthmag.com

Kyykkyhypyt aktivoivat alavartalon lihaksesi ja toimivat hyvä vastapainona puhtaalle painoharjoittelulle. Hyppyjen tarkoituksena on kehittää nopeaa räjähtävyyttä, jolloin takapuolen lihakset saavat nopeita ja voimakkaita impulsseja. Jos haluat kehittää takapuolen lihaksiasi, on suositeltavaa käyttää apunasi esimerkiksi painopalloa tai vastaavaa painoa. Vastusta lisäämällä tehostat erinomaisesti lihaksiston kasvua ja saat lihasmassaa kiinteytyksen yhteydessä.

5. Aasinpotku

Kuva: satinandshadow.com
Kuva: satinandshadow.com

Mene kontillesi maahan ja nosta jalkojasi ylöspäin säilyttäen polven 45 -asteen kulma. Tämä ylöspäin työntävä liike muokkaa erinomaisesti takapuoltasi. Muista keskittyä puhtaaseen liikkeeseen ja lopussa voit supistaa alavartalon lihaksiasi saavuttaen optimaalisen tuntuman lihakseen. Liikkeenä tämä soveltuu arkipäiväiseen harjoitteluun, sillä tämän voit suorittaa missä tahansa paikasta riippumatta. Kehittyessäsi voit lisätä nilkkapainot ja jatkaa kovemmalla vastuksella.

 

Lähde: Fittips4life.com