Tuntuuko sinusta siltä, että vihannekset ja muut kasviskunnan tuotteet eivät mahdu lautasellesi mauttomuutensa vuoksi?

Kasvisten lisääminen ruoka-annoksiisi ei ole ikinä huono asia, vaikkakin olisit jo tottunut syömään vihertuotteita ennestään. Vaikka kasvisten syöminen kuulostaa tylsältä, niin niiden mukanaan tuomat vitamiinit auttavat sinua selviämään päivittäisistä haasteista vielä entistäkin paremmin. Katso seuraavat vinkit, joiden avulla saat kasvikset ja vihannekset muutettua varsinaisiksi makuelämyksiksi!

1. Kaalismoothie

Tämä yksinkertainen smoothie voidaan valmistaa maistumaan makean kirpeältä. Kuvasta huomaat kuinka smoothieen saadaan makean vivahde lusikallisella maapähkinävoita!

Kaalin lisääminen esimerkiksi kreikkalaisen jogurtin sekaan toimii hyvänä päivittäisenä vitamiinilähteenä. Tämä sopii erinomaisesti aamupalaksi tai vaikka välipalaksi. Kokeile lisätä sekaan myös kaurahiutaleita, jotta saisit hiilihydraatteja ja energiatasosi pysyisivät korkeana!

lähde
lähde
2. Pinaatit ja mustikat samaan smoothieen

Jos sinulla on hallussa mieleisesi smoothie -resepti, niin lisää sen joukkoon pinaatinlehtiä. Pinaatinlehdet ovat hyvä proteiinin lähde ja ne eivät maistu lähestulkoon miltään. Kokeile esimerkiksi mustikoiden ja pinaatinlehtien yhdistämistä, niin saat aikaiseksi varsinaisen vitamiinipommin!

lähde
lähde
3. Jääkuutiot pinaatista

Jos haluat käyttää vaivatonta keinoa lisätä terveellisen annoksen vitamiineja ja proteiinia esimerkiksi maitorahkaan tai smoothieen, niin murskaa pinaatinlehdet pieneksi soseeksi ja jäädytä nämä jääkuutioiksi!

lähde
lähde
4. Kaalijauhe

Kuivata kaalinlehdet ja murskaa ne mahdollisimman pieniksi palasiksi tehosekoittimella. Kuivattu jauhe säilyy erittäin pitkään, joten voit sirotella tätä muutaman teelusikallisen päivittäin ruokiesi päälle!

lähde
lähde
5. Avokado-suklaamousse

Avokadon ja suklaajauheen yhdistäminen keskenään luo rikkaan ja kermaisen suklaamoussen, joka pitää sisällään terveellisiä rasvoja sekä samalla hillityn määrän sokereita!

lähde
lähde

6. Kaalisipsit

Merisuolan ja viinietikan avulla saat luotua erittäin maistuvat kaalisipsit. Jos mielesi tekee suolaista pikkupurtavaa, niin nämä kaalisipsit toimivat terveellisenä vaihtoehtona normaaleille suolasipseille! Heitä kaalin sekaan merisuolaa ja viinietikkaa ja kuumenna ne uunissa, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita!

lähde
lähde
7. Kaali-pinaattipesto

Verrattavissa tavalliseen pestoon, mutta tähän reseptiin suositellaan käytettvän soijapähkinöitä öljyn ja juuston sijaan. Tämä sopii erinomaisesti levitettäväksi vaikka leivän päälle!

lähde
lähde
8. Kaali-bataattipihvit

Syö nämä sellaisenaan tai käytä näitä hampurilaisen pihveinä! Kaalin avulla saat terveellisen ja rautaisen vaihtoehdon tavalliselle rasvaiselle hampurilaispihville!

lähde
lähde
9. Pinaattia, sieniä ja kinuaa

Kinua on eteläamerikkalainen hiilihydraattipitoinen ruokakasvi. Kinuassa on todella paljon proteiinia ja se yhdistettynä sieniin ja pinaattiin saadaan aikaiseksi erityisen terveellinen ja täyttävä ateria!

lähde
lähde
10. Pinaattisipsit

Hyvin samanlaisia, kuin edellä mainitut kaalisipsit. Pinaatissa on paljon proteiinia, joten pinaatista valmistetut sipsit ovat todella tarpeellinen ravinnonlähde. Lisää pinaatin päälle öljyä sekä merisuolaa, tämän jälkeen pistä pinaatit uuniin, kunnes ne ovat mukavan rapeita syötäväksi!

lähde
lähde

11. Viherjäätelö

Lisää yhteen kookosmaitoa, hunajaa, avokadoa, kookosöljyä, pinaattia, vaniljaa ja jääkuutioita. Sekoita nämä keskenään ja pistä jäähtymään pakkaseen! Tämä lievittää makeanhimoasi erinomaisesti!

lähde
lähde
12. Kaali-kukkakaalimuusi

Unohda perunamuusi ja käytä kukkakaalia hyväksesi. Rakenne on lähestulkoon samanlainen, mutta paljon terveellisempi. Lisää sekaan kaalinlehtiä ja kenties chevre – juustoa!.

lähde
lähde
13. Vihertävä piristysdrinkki

Lisää tehosekoittimeen 5 pientä porkkanaa, kokonainen kurkku, 3 kourallista korianteria sekä 2 kourallista kaalia ja 1 pieni lime. Sekoita nämä keskenään ja saat aikaiseksi erittäin terveellisen energiapommin!

lähde
lähde
14. Rasvaa polttava kaalikeitto

Lisää kaalin lisäksi keittoon porkkanoita, sipulia sekä muita mieleisiä vihanneksia. Mausta merisuolalla ja saat aikaiseksi terveellisen keittolounaan! Nämä vihannekset keskenään kiihdyttävät hyvin kehosi energian polttamista!

lähde
lähde
15. Verraton vihersalaatti

Tämä erinomainen energianlähde pitää sisällään avokadoa, parsakaalia sekä kurkkua ja salaatinlehtiä. Sekoita nämä kaikki keskenään nauti esim. lounaaksi. Tämän jälkeen kehosi on jälleen täynnä virtaa ja jaksat loppupäiväsi huomattavasti paremmin!

lähde
lähde