Tuliko äkillinen tarve viinille, mutta kaikki pullot ovat lämpimiä? Seuraavilla vinkeillä saat viinin kylmäksi nopeasti. Vinkit auttavat sinua jäähdyttämään viinipullon alle 20 minuutissa, mikä on paljon nopeammin kuin esimerkiksi jääkaappissa viilennys.

Viini kylmäksi suolan avulla: Jääkaappia nopeammin viinipullon saa kylmäksi laittamalla sen vesiastiaan, joka on täynnä jäitä. Viilenemistä voi tehostaa edelleen laittamalla veden sekaan suolaa. Vedessä oleva suola laskee sen jäätymispistettä, mikä yhdessä jääpalojen kanssa tekee vedestä vieläkin kylmempää. Tämä yhdistelmä on erinomainen tapa viinin nopeaan jäähdytykseen.

Pyöritä pulloa sekoittaaksesi sisällön: Jäisessä vedessä oleva viinipullo jäähtyy nopeimmin reunoilta ja varsinkin sen lasinen pullo jäähtyy sisältöä nopeammin. Sekoittamalla viiniä varovasti muutaman minuutin välein varmistat, että mahdollisimman iso osa pullon viinistä on kosketuksissa jäähtyneen lasipullon kanssa. Näin viini jäähtyy entistä nopeammin. Sekoittaminen kannattaa jättää väliin jos jäähdtät Shampanjaa tai kuohuviiniä.

Viini jäähtyy parhaiten märkään tiskirättiin kiedottuna pakastimessa: Tätä vinkkiä et ehkä tiennyt viinipullon jäähdyttämiseksi. Kastele tiskirätti ja kiedo se viinipullon ympärille ennen pullon laittamista pakastimeen. Märän rätin koostumus auttaa sitomaan pakastimesta kylmää ilmaa ja näin viinipullo jäähtyy mahdollisimman nopeasti. Muista että pulloa ei kannata unohtaa pakastimeen, vaikka illan suunnitelmiin tulisi muutos. Pakastimen sijasta Suomen ihanassa talvisäässä voi pullon nostaa myös ulos terassille jäähtymään.

Jäähdytä viinilasit jääkaapissa: Jos viinisi ei ylläolevilla vinkeilläkään ehdi tarpeeksi kylmäksi, kannattaa ottaa apuun lisää konsteja. Jäähdyttämällä viinilasit ennakkoon jääkaapissa ne eivät lämmitä viiniä, vaan parhaassa tapauksessa jopa viilentävät sitä entistään kaataessasi viinin lasiin.

Pienempi määrä viiniä jäähtyy nopeammin: Jos vieraasi ovat jo saapumassa ja sinulla on kova kiire saada viinisi viileäksi, toimi seuraavan ohjeen mukaan. Kaada viini etukäteen laseihin ja aseta lasit varovasti jääkaapiin. Pullon voi asettaa ylläolevien ohjeen mukaisesti pakastimeen avattunakin. Pieni määrä viiniä laseissa ja puolikas pullo pakastimessa jäähtyy reilusti nopeammin kuin avaamaton pullo. Hätätapauksessa ehdit tällä kikalla jäähdyttää viinin vieraita odotellessasi.

Lähde

Oliko viineistä apua tai tiedätkö parempia vinkkejä? Muista tykätä tai kommentoida.