Tämä Leighton Naylorin omistama kultakala on kärsinyt uimiseen liittyvistä ongelmista, ja kyseiselle lemmikille kehitettiin juuri ratkaisu vaivaan – itsetehty pyörätuoli! Useilla kaloilla löytyy niin kutsuttu ilmarakko, jonka tartunta voi aiheuttaa uimisen vaikeutumisen. Tämä kultakala oli taudin saadessaan valunut akvaarion pohjaan kykenemättä lainkaan uimaan. Pyörätuoli on suunniteltu, jotta kultakala voisi kuntoutua tartunnastaan auttamalla pysymään pinnalla ja suorassa uidessa.

Tällaisia ”pyörätuoleja” voi valmistaa monin eri menetelmin. Alhaalla näkyvällä videolla mies on valmistanut tämän apuvälineen korkista, mutta ongelmaan on tehty myös ammattimaisia tarkaisuja jonka voit nähdä alla löytyvästä kuvasta.

goldfish-wheelchair-cork-sling-float-3

Lähde

Korkista tehty pyörätuoli, jollaisen voi valmistaa itse
goldfish-wheelchair-cork-sling-float-coverimage

Lähde

Katso video kalan uinnista tämän korkista valmistetun ”pyörätuolin” avulla!