Vaikka kuinka yrittäisit elää terveellisesti ja muistaisit terveellisen ruokavalion ohjesäännöt vaikka unissasi, niin silti on muutamia kohtia, joita et varmaankaan ole aina miettinyt. Pelkästään aamulla vitamiinien popsiminen, kevyt lenkkeily sekä salaatin syöminen ei välttämättä ole aina ainut vaihtoehto terveelliseen ruokavalioon. Tiesitkö sinä jo nämä helpot konstit?

Katso seuraavat kohdat ja starttaa terveellinen elämä kevättä kohden!

1. Juo maitosi
kuva: photospin
kuva: photospin

Luuletko saavasi parhaan energian aamuisista muroistasi ? Kuitenkin 40 prosenttia vitamiineista piilee itse maidossa, jonka joukossa murosi kelluvat. Maito on helppo ja huomaamaton tapa lisätä vitamiinin ja proteiinin saantiasi!

2. Jää on ystäväsi
kuva: photospin
kuva: photospin

Juo muutama lasi vettä jääpalojen kera ennen päivittäistä kuntoiharjoitustasi. Tutkimukset todistavat, kuinka kylmä juotava voi lisätä kestävyysurheilun suoritusta jopa 23 prosenttia. Jäinen vesi myös pakottaa kroppaasi lämmittämään juotua vettä, joten kalorinpoltto lisääntyy metabolismisi yhteydessä!

3. Muista nostella painoja
kuva: photospin
kuva: photospin

Esimerkiksi jos karjut tai ilmaiset painavan tavaran nostamista eleilläsi, niin saat tutkimusten mukaan 25 prosenttia enemmän irti lihasvoimastasi. Tutkimukset myös osoittavat, kuinka ystäväsi tai personal trainerisi tsemppaaminen ja mukana karjuminen auttaa sinua nostamaan 5-8 prosenttia suurempaa painolastia kuntosalilla! Salille mars karjumaan!

4. Lahjo itsesi kuntoon
kuva: photospin
kuva: photospin

Lyö vetoa ystäväsi kanssa esimerkiksi painonpudotushaasteen tai jonkin muun kuntoiluhaasteen merkeissä. Tutkimuset todistavat päämääräällesi jopa 97 prosentin onnistumistodennäköisyyden vedonlyönnin alla toimimisena! Toinen vaihtoehto on palkita itsesi joka kerta esimerkiksi 5 euron setelillä säästöpossuun, kun onnistut päivittäisessä kuntoitavoitteessasi. Näin helppoa se on!

5. Valitse punainen väri
kuva: photospin
kuva: photospin

Punaisissa vihanneksissa on 15 kertaa enemmän ihoa hoitavaa Beetakaroteenia, kuin vihreissä vihanneksissa. Esimerkiksi punaisissa paprikoissa on 9 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin vihreissä paprikoissa!

6. Parsalla taistelet krapulaa vastaan
kuva: photospin
kuva: photospin

Parsa vähentää krapulan aiheuttamia oireita. Etelä-korealaiset tutkijat selvittivät parsan vaikutusta maksan toimivuuteen ja huomasivat parsan sisältämien entsyymien edesauttavan vaikutuksen krapulan lieventämiseen.

7. Kuuntele jalkojasi
kuva: photospin
kuva: photospin

Jos kuulet juoksuaskeleesi tömähtelevän, niin todennäköisesti väärin. Juoksuaskeleesi on todennäköisesti liian korkeakantoinen, joten yritän pitää jalkasi lähempänä maata ja liu’u nopeasti eteenpäin. Tällä tavoin löydät lopulta kultaisen keskitien juoksullesi!

8. Älä syö valkoista leipää
kuva: photospin
kuva: photospin

Valkoinen leipä turvottaa sinua ja sitä syömällä nälkäsi ei tunnu loppuvan lainkaan. Syö mieluummin ruispohjaisia tuotteita, sillä tutkimukset todistavat, kuinka 8 tunnin ruisleivän syönnin jälkeen ihminen tunsi olonsa vähemmän nälkäiseksi verrattuna vaalean leivän syöntiin. Ruisleipä sisältää runsaasti kuituja, joiden avulla et ole jatkuvasti nälkäinen!

9. Huijaa painoilla
kuva: photospin
kuva: photospin

Kuntosalilla ollessasi nosta painoja niin monta kertaa kuin vain pystyt. Tämän jälkeen ota ainakin 3 kertaa kevyemmät painot käteesi ja pyydä ystävääsi avustamaan toistot näillä painolla loppuun asti. Kun olet näillä saanut kaikkesi tehtyä, niin tee lopulta sama liike ilman mitään painoja. Tutkimukset todistavat, kuinka tämän jälkeiset painottomat toistot ovat ideaalisia lihaskasvun kannalta!

10. Kuivaa itsesi päästä varpaisiin
kuva: photospin
kuva: photospin

Kuntoharjoittelun jälkeen estät kylmien väreiden kertymistä aloittamalla kuivauksen päästä ennen varpaita. Tällä tavoin myös estät lattian likojen tarttumisen ympäri kehoasi!

lähde