Juhannus on takuulla Suomen ainoa juhlapyhä, jolloin kaupungit hiljenevät ja ihmiset suuntaavat maaseudun rauhaan juhlimaan mökeille baarien ja yökerhojen sijasta. Nyt ei haluta tanssilattioiden tungosta eikä flirttailuja terasseilla, vaan olutta, saunomista ja grillailua omalla tutulla porukalla. Mieluiten ilman meikkiä ja ehostautumista ja ne mukavimmat verkkarit jalassa. Mietitkö tekemistä juhannukseksi? Lue hieman alemmas!

 

Mietitkö tekemistä juhannukseksi? Tästä ideat porukalle!Grillailu ja saunominen ovat juhannuksen peruselementtejä, mutta mitä muuta kivaa tekemistä sitä keksisi juhannukseksi? Varsinkin vähän isommalla porukalla on hauska tehdä jotain aktiviteettia ja samalla makkaratkin sulavat mahassa paremmin.

Tekemistä juhannukseksi ‒ järjestäkää olympialaiset!

Viisiottelu, kuka vie voiton?

Tulevien Rion olympialaisten hengessä järjestäkää juhannusolympialaiset viisiottelulla. Tässä lajissa on siis viisi erilaista kisaa, ja jokaisen kisan voittaja saa 3 pistettä, kakkonen 2 pistettä ja kolmonen yhden pisteen. Lopuksi pelaaja, joka on kerännyt eniten pisteitä voittaa! Kisat kannattaa valita niin, että ne ovat mahdollisimman yksinkertaisia pelata, jotta hauska tunnelma säilyy ja peli on kaikille selvä. Juhannusolympialaisissa olisi hyvä olla yksi tuomari pisteyttämässä ja yleisesti tekemässä päätökset, mutta näitä pelejä voi pelata myös ilman.

Reinonheitto

Kaikki pelaajat asettuvat riviin ja ottavat käteensä jonkinlaisen jalkineen, mielellään perinteisen Reinon, mutta se voi olla vaikkapa kumisaapas tai sandaali (huom! jalkineen kannattaa olla mahdollisimman kevyt). Pelaaja, joka heittää tossun pisimmälle, voittaa! Sitten katsotaan miten pitkälle muut ovat heittäneet ja pisteet lasketaan sen mukaan.

Vihdanvääntö

Vihta vai vasta? Olkoon nyt vihta! Joku huutaa hep ja kaikki lähtevät samaan aikaan etsimään ja keräämään ainesta vihtaansa lähimetsästä (tämä toimii siis, jos lähistöllä on luontoa tai tarvikkeet on kerätty etukäteen). Hän, joka on saanut vihtansa ensin valmiiksi, voittaa ja seuraavaksi valmiiksi saanut tulee toiseksi ja niin edelleen. Reilun pelin hengessä on etukäteen sovittava, että vihdan tulee olla käyttökelpoinen ja pysyä kasassa.

Hauskaa tekemistä juhannukseksi!

Tikanheitto/kroketti/mölkky

Nyt on aika ottaa mökkipelit esiin! Yleensä jokin ylläolevista löytyy jokaiselta mökiltä ja voittaja sekä 2. ja 3. sijat on helppo saada selville. Näin pisteetkin on helppo jakaa. Lisäksi nämä pelit ovat suht leppoisia olympialaisten tähän väliin, jos yksi jos toinenkin tarvitsee nesteytystä.

Mietitkö tekemistä juhannukseksi? Tästä ideat porukalle!

Pussihyppely

Vanha klassikko, jonka voi suorittaa hyppelemällä joko esimerkiksi suuren jätesäkin tai pussilakanan sisällä. Merkatkaa porukalla hyppyreitti ja se, joka selviytyy nopeiten, voittaa.

Öljytty muna

Keittäkää tarpeeksi kananmunia, jotta niitä riittää, jos muutama sattuu menemään rikki tai jos jollekin tulee pelin tiimmellyksessä nälkä. Sitten ottakaa sen verran lusikoita mitä on pelaajia ja öljytkää keitetyt kananmunat (siis ilman kuoria). Valitkaa reitti mökin pihalla, joka jokaisen pelaajan tulee kulkea ja asettukaa kaikki riviin. Kaikki lähtevät yhtäaikaa kulkemaan lusikka suussaan, jossa öljytty kananmuna on. Reitti tulee kulkea niin, ettei kananmuna saa tippua! Jos se tippuu, pelaajan tulee palata lähtöruutuun ja aloittaa alusta. Se, joka pääsee ensin maaliin, on voittaja! Yllättävän vaikea kisa, voimme sanoa!

 

Teksti: sketsi.net
Kuvat: hs.fi, suomenkuvalehti.fi, rakentaja.fi