Oletko lähdössä viihteelle tänä viikonloppuna, muttet haluaisi kumota kurkusta alas kaikkia niitä kaloreita, jotka onnistuit karistamaan viikon treeneissä? Monet meistä haluavat mielummin syödä kuin juoda kalorinsa, joten vähäkaloriset alkoholijuomat kiinnostavat. Ne ovat nimittäin yleensä sekä terveellisempiä että auttavat pitämään linjasi kurissa.

Onneksi tarjolla on monia vaihtoehtoja, jotta myös painoaan tarkkailevat voivat välillä lähteä ulos nauttimaan elämästä kuntosalin ulkopuolellakin. Kokosimme teille ne ”terveellisimmät” drinkit, oletko jo maistanut näitä?

Nämä ovat vähäkalorisimmat alkoholijuomat

Drinkit oikeilla hedelmillä

Nämä ovat vähäkalorisimmat drinkit!

Tilaa drinkkejä, joihin käytetään oikeita kokonaisia hedelmänpaloja tai soseutettuja hedelmiä. Vältä makusiirappeja, sillä ne sisältävät hurjan määrän sokeria ja väriaineita.

Vodkashotti

Vähäkaloriset drinkit ovat nousussa varsinkin kesällä.

Väkevistä juomista vodka sisältää vähemmän kaloreita, varsinkin jos nautit sen shottina drinkkisekoitusten sijaan. Jää turhat sokerit ja muu höttö pois. Vinkki: jäädytä vodka jääkylmäksi niin se menee paremmin alas.

Kuiva valkoviini

Tsekkaa nämä "terveelliset" drinkit!

Kuiva valkoviini sekä myös punaviini ovat vähäkalorisia alkoholijuomia, ja onpa punkkua sanottu muutenkin terveelliseksi juomaksi kohtuullisesti nautittuna.

Vodkasooda

Suomessa tämä drinkki tunnetaan kenties paremmin nimellä kossuvissy. Sisältää vain vodkaa tai kossua, kuplavettä ja halutessasi myös limeä tai sitruunaa tuomaan makua. Simppeli mutta klassikko.

Gimlet

Gimlet saattaa olla sinulle suht tuntematon vähäkalorinen drinkki. Se sisältää giniä sekä makeutettua limemehua. Sitten vain jäitä sekaan ja valmis!

Bloody Mary

Bloody Maryn sanotaan poistavan krapulan, vaikka se toki voi olla myös syypäänä siihen. Drinkki on terveellisempi kuin useat muut drinkit, sillä se sisältää vodkan lisäksi yleensä tomaattimehua, suolaa, mustapippuria, tabascoa sekä sitruunamehua. Variaatioita on useita. Varsiselleri toimii sekoitustikkuna, joten saat samalla naposteltavaa!

Mimosa

Tämä brunssien klassikkojuoma sisältää puolet kuohuviiniä tai shamppanjaa ja puolet appelsiinimehua. Ei siis niin syntinen mutta mielettömän hyvää!

 

 

Lähteet ja kuvat: cosmopolitan.fi, wikipedia, liquor.com, makemeacocktail.com