Tänään monet lähtevät juhlimaan sen jälkeen, kun on muutama päivä rauhoituttu perheen parissa. Ulkoilutetaan uusia juhlavaatteita, laitetaan upouusi lahjakello ranteeseen ja nautiskellaan juomaa uusista viini- tai viskilaseista. Seuraavan tekstin lukemalla huomaat yllättäviä yhtäläisyyksiä alkoholin ja sosiaalisen median välillä. Lue 10 samankaltaisuutta alta.

Monia vaihtoehtoja ja kaikilla on suosikkinsa

Yksi näyttäytyy somessa vain Facebookissa, kun taas toisella on vain Instagram-tili. Suomessa harvinaisempi Twitter voi olla jonkun suosikki, ja yksi haluaa kerätä omia suosikkikuviaan ja -aiheitaan Pinterestiin. Sama pätee alkoholiin; kaikki eivät voi olla kuivan valkoviinin ystäviä, ja joidenkin mielestä Gin&Tonic on ainoa juotavissa oleva drinkki. Kaikilla on omat suosikkinsa ja se oikea löytyy jokaiselle. Lisäksi on heitä, jotka eivät käytä kumpaakaan ollenkaan.

Suodattimet ovat ystäviäsi

Instagramin suodattimet eli filterit ovat suosittuja, sillä niiden avulla ihosi tulee sileämmäksi, kuvasi kirkkaammiksi ja tausta selkeämmäksi. Suodattimia käytetään myös alkoholin valmistuksessa, ja tässä esimerkiksi yksi niksi vodkalle: Saat halvasta vodkasta paremman makuista, kun suodatat sen vedensuodattimen läpi kuudesti – tämä tekee siitä puhtaampaa ja maukkaampaa.

Kaikki näyttää paremmalta sen avulla

Facebookissa voimme esittää elämämme olevan paljon mielenkiintoisempaa kuin se todellisuudessa onkaan. Instagramin aiemmin mainittujen filtereiden avulla meistä tuli yhtäkkiä paljon kauniimman ja komeamman näköisiä. Alkoholi tekee myös tämän tempun. Muutama lasillinen tai hiukkasen enemmän niin viereisessä pöydässä oleva tyyppi suorastaan hehkuu upeutta ja sinäkin näytät baarin vessan peilistä katsottuna hämmästyttävän freesiltä.

Sen avulla tapaat uusia ihmisiä

Varsinkin suomalaiset ovat ujoa kansaa, joka ei helposti small talkiin taivu. Tuppaamme viihtymään enemmän omissa tutuissa porukoissamme. Mutta sosiaalisessa mediassa ujoinkin hemmo sanailee taidokkaammin ja uskaltaa aloittaa jutustelun. Tämä tapahtuu myös alkoholin vaikutuksen alaisena. Yhtäkkiä huomaat, ettet jännitä pakkeja ollenkaan ja muistat myös kaikki vitsisi. Valitettavasti kylläkin myös ne huonoimmat.

Älä aja samaan aikaan

Autolla ajaminen ja somen tai alkoholin käyttö samaan aikaan ei ole hyvä idea. Se on itse asiassa laitonta. Kummankin vuoksi ihmisiä on loukkaantunut ja jopa kuollut. Eli kännykkä ja korkki kiinni kun olet autolla liikenteessä.

Älä tee sitä ensimmäisenä ja viimeisenä herätessäsi

Rauhallisen aamun kuuluisi alkaa muulla tavalla kuin niin, että heti herättyäsi tartut puhelimeen tai pulloon. Sosiaalinen media voi odottaa, sillä sen, mitä se B-luokan julkkis jota et kehtaa myöntää seuraavasi, teki viime yönä, ei pitäisi olla prioriteettiesi kärjessä. Myöskään Mimosa-drinkki ei ole hyvä startti aamullesi eikä se mene aamupalasta, vaikka siinä appelsiinimehua onkin. Illatkin kannattaa pyhittää muulle kuin somettamiselle, sillä se sotkee helposti unirytmisi. Niin tekee myös alkoholi.

Älä käyttäydy sen kanssa huonosti

Liian yksityisiä asioita (meidän kaikkien pitäisi tietää missä menee se raja) ei kannata jakaa somessa, sillä se, minkä laitat nettiin, pysyy siellä ikuisesti. Päivityksiä voit poistaa, mutta kuvankaappauksia tuttavasi puhelimesta et. Myös alkoholinkäytössä kannattaa olla fiksu, sillä kännyköitä ja täten kameroita on nykyään kaikkialla. Kaikki tekevät välillä tyhmyyksiä, mutta yritä edes minimoida vahinkojen määrä.

Älä anna pomosi nähdä, kun harrastat sitä

Töissä pitäisi tehdä töitä eikä harrastaa sosiaalista mediaa, alkoholin juomisesta puhumattakaan. Poikkeuksia toki löytyy, jos työsi ON sosiaalinen media. Humalassa tuskin monilla työpaikoilla saa olla, toki niitäkin löytyy takuulla. Ammatinvalintakysymyksiä todellakin!

Jokaisessa perheessä on joku, joka ei osaa käyttää sitä

Meistä jokainen on joskus joutunut nostelemaan kulmakarvojaan tai suupieliään esimerkiksi äidin, tädin, isän tai serkun jutuille ja/tai kuville sosiaalisessa mediassa. Jokaisesta suvusta löytyy musta lammas, joka jakaa liikaa yksityisasioita, julkaisee noloja kuvia (jopa sinusta itsestäsi) tai kirjoittaa vahingossa statukseensa Googlen sijaan. Ja jos et tiedä itse suvustasi tällaista henkilöä, se on luultavasti sinä itse! Alkoholin liikakäyttäjiä löytyy surullisesti myös tai niitä, joille alkoholi ei ole ongelma, mutta aina juodessaan henkilöstä kuoriutuu aivan erilainen tyyppi, joka luultavasti käy hermoille.

Mitä mieltä itse olet? Keksitkö itse lisää samankaltaisuuksia alkoholin ja sosiaalisen median välillä? Hauskaa viikonloppua ja yksi vinkki: älä käytä näitä kahta samanaikaisesti, seuraukset voivat olla liian isoja paloja pureskeltaviksi.

 

Lähde.
Kuva: thebusinessaim.com.ng