Alkuvuosi on lomailijan kulta-aikaa. Joulut ja uudetvuodet on juhlittu ja Suomi hohkaa kylmyyttä, joten on loistava aika pakata kimpsut ja kampsut ja suunnata lämpöön. Toiset taas odottavat hetken, ja lähtevät nauttimaan talviaktiviteeteista talviloman tai pääsiäisen aikoihin.

Joka tapauksessa monilla on reissu edessään, ja se tuo mukanaan ikuisen ongelman: mitä pakata mukaan? Ja miten? Niin, että mahdollisimman moni tarpeellinen esine (tai se, jota et vain voi olla ottamatta mukaan) pääsee myös matkaan? Kokosimme alle vinkkejä pakkaamiseen ‒ oletko ennen edes kuullut 7. kohdan kikasta? Helppo ja nopea apu todellakin!

Vinkkejä pakkaamiseen

Jos sinusta tuntuu, että korusi ovat aina hukassa tai solmussa, ota käyttöön pillerirasia ja lajittele korusi siihen! Jokainen lokero on juuri sopivan kokoinen, ja saat ne lisäksi napsautettua hyvin kiinni niin, etteivät ne häviä. Pillerirasiaa voit toki käyttää myös muiden pikkuesineiden kuljettamiseen.

Vinkkejä pakkaamiseen

Yllä olevaa kaaviota kannattaa hyödyntää, kun mietit kannattaako jotain pakata mukaan. Varsinkin naiset tuppaavat pakkaamaan koko elämänsä matkalaukkuun vaikka kyseessä olisikin vain viikonloppureissu, joten tästä voi hyvinkin olla apua hänelle sekä hänen tuskastuneelle poikaystävälleen. Olkaa hyvä!

Vinkkejä pakkaamiseen

Perussääntö, jolla säästät rutkasti tilaa: rullaa, älä viikkaa. Kun rullaat vaatteesi tiukasti, mahdutat matkalaukkuusi rutkasti enemmän tavaraa. Voit myös kuvan mukaisesti rullata useita vaatekappaleita sisäkkäin ja saada näin mahtumaan useita T-paitoja vain yhden urheilusukan sisään. Lisäksi jos rullaat hyvin ja tiukasti, vaatteet eivät myös rypisty niin helposti.

Pakkausvinkki varsinkin miehille: jos sinulla on kauluspaitoja matkassa, joissa on napakka kaulus, rullaa vyöt kauluksen sisään kuvan mukaisesti. Säästät tilaa ja kauluksesi pysyvät muodossaan, eivätkä ne lyttäänny vaatteiden alle.

Tässäpä hyvä vinkki varsinkin sellaisille reissaajille, jotka majoittuvat esimerkiksi usean hengen huoneessa, ja ryöstövaara on suuri. Kun rullaat rahasi tyhjiin huulirasva- tai tussiputkiloihin, kukaan ei arvaa etsiä kätköäsi sieltä.

Lasten kellukkeet toimivat loistavasti suojana herkästi rikkoutuville esineille, kuten viinipulloille. Et kai halua tuliaisviinisi hajoavan laukkuusi?

Oletko ennen edes kuullut tästä kikasta? Kun laitat mustekynän jousen kännykkälaturisi johdon ympärille, johto ei taitu ja rikkoudu (hyvin yleistä) ja lisäksi se ei mene solmulle, jota joudut selvittämään sata vuotta. Lähteekö testiin?

Tyhjässä Tic Tac -karkkirasiassa kaikki pinnisi säilyvät häviämättä. Kaikki naiset tietävät, kuinka nämä vintiöt häviävät nanosekunnissa niiden käyttöönoton jälkeen, joten tämä vinkki on tarpeen.

 

 

Lähde.