Nettideittailun maailmassa elämme nyt vuoden vilkkainta aikaa. Monet ovat ehkä tehneet lupauksen yrittää löytää itselleen se elämänsä rakkaus, ja toiset taas haluavat seuraa cuffing-kauden ajaksi. Säästämme sinulta googletuksen ja kerromme, että cuffing-kausi tarkoittaa syksy- ja talvikautta, jolloin muutoin sinkkunakin viihtyvät ihmiset huomaavat, että haluavat ”olla sidottuja” kenties hieman vakavammankin suhteen muodossa. Kylmä sää houkuttelee sinkkuja etsimään vaikka väliaikaistakin lämmittäjää vällyjen väliin, ettei kylmiä öitä tarvitsisi viettää yksin. Olet saattanut myös itse toimia näin jopa tietämättäsi.

Jos olet uusi nettideittailun maailmassa, kannattaa ottaa muutamista asioista selvää, ennen kuin säntäät sydämen (tai jonkin muun) kuvat silmissäsi luomaan omaa profiiliasi. Vaikka olisitkin vanha tekijä, ei silloinkaan tee pahitteeksi välillä vilkaista, millaisia uusia vinkkejä olisi tarjolla. Varsinkin jos tuntuu, ettei markkinoilla ole napannut vähään aikaan. Vinkkejä nettideittailuun on saatavilla monia, ja niitä kannattaa lueskella ettet vain sorru tavallisiin kliseisiin ja mokiin. Kokosimme alle vinkkejä, jotta pääset pian metsästysretkellesi.

Turvallisuus ennen kaikkea

Netti on täynnä kaikenlaisia huijareita, eikä nettideittailu ole poikkeus. Varo ilmoituksia, jotka vaikuttavat liian hyviltä ollakseen totta, joissa on paljon ristiriitaisia tietoja ja liian ammattimaisia profiilikuvia, ja jos vastaat heille, et saa kysymyksiisi kunnollisia vastauksia. Suojaa omat yhteystietosi, ja jos kuitenkin sovit tapaamisesta, järjestä sellainen julkiselle paikalle. Muista, että vaikka olisitte viestitelleet kuinka pitkään tahansa, ette kuitenkaan tunne toisianne vielä ollenkaan. Vara ei todellakaan kaada venettä.

Viilaa omaa profiiliasi

Se on ensimmäinen jonka kanssadeittailijat näkevät, joten huolehdi, että profiilisi on kunnossa. Profiilikuva kannattaa aina olla, sillä muutoin ihmiset skippaavat myös profiilisi kuvauksen kokonaan. Onhan tutkittu, että kumppanin kolme tärkeintä piirrettä ovat luonne, huumorintaju ja ulkonäkö, joten ihmiset odottavat kuvasi näkemistä. Älä laita profiilikuvaasi kuvaa lemmikistäsi tai autostasi, ellet halua joutua Älä vastaa -osastolle. Kerro itsestäsi kaikki välttämättömimmät perustiedot ja ole rehellinen sekä avoin. Tee ilmoituksestasi helppolukuinen, äläkä käytä liikaa isoja kirjaimia ja huolehdi muutenkin, ettei tekstissäsi ole kirjoitusvirheitä. Myös nettislangin ja lyhenteiden käyttäminen ei ole hyvä idea, sillä et voi olla varma, ymmärtääkö vastapuolesi mitä tarkoitat.

Valitse mielummin maksullinen deittisivusto

Varsinkin, jos olet etsimässä seuraa tositarkoituksella, kannattaa valita maksullinen deittisivusto. Nykyään kaikki vakavasti otettavat sivustot ovat ainakin osittain maksullisia. Joillekin sivustoille voit luoda profiilin ja selailla tietyn verran muiden profiileja ilmaiseksi, mutta yleensä yhteydenottovaiheessa mukaan tulee jonkinlainen kerta- tai kuukausimaksu. Maksullinen kannattaa valita siksi, että ilmaisilla deittisivustoilla vastaan tulee herkemmin häiriköitä, huijareita ja ihmisiä, jotka vain pelleilevät asian kanssa.

Älä ota deittailua liian vakavasti

Vinkkejä nettideittailuun on monia, mutta tämä on kenties tärkein niistä. Jos olet epätoivoinen kumppanin etsimisen suhteen, se paistaa kilometrien päähän, ja vaikutat luotaantyöntävältä. Varsinkin jos haluat heti kättelyssä kertoa, mitkä nimet antaisit tuleville lapsillesi tai millaisen hääkakun valitsisit. Ota rennosti ja anna keskustelujen kuljettaa, asiat menevät kyllä eteenpäin, jos teillä synkkaa. Pidä mielesi avoimena, ja anna mahdollisuus myös sellaisille ihmisille, joita luulit aikaisemmin, ettet voisi deittailla. Omat ennakkoluulot kannattaa kyseenalaistaa. Pidä hauskaa, ja onnea nettideittailuun!

 

 

Lähteet: www.deittisivustot.com, www.deittipalvelut.net