Uusi viikko, uudet työtehtävät to do -listalla. Mieluiten vetäisit peiton korviin ja olisit muulta maailmalta tavoittamattomissa muutaman päivän ajan ja unohtaisit kaikki tekemättömät työt. Kuulostaako tutulta?

Varsinkin keväisin tuntuu, että olisi aivan hirveästi hommaa – niin kotona kuin töissä tai koulussakin. Joillakin ylioppilaskirjoitukset painavat päälle ja toisilla töissä kauden vaihtuminen aiheuttaa ylitöitä. Kotonakin pitäisi alkaa miettiä kevätsiivousta. Vaikka talvi- ja pääsiäislomat katkaisevat useimmilla työputken keväällä, nekin saattavat aiheuttaa stressiä. Missä vietämme loman? Mihin meillä on varaa? Suuttuuko anoppi, jos pysymmekin tämän loman kotona?

Kevät aiheuttaa stressiä, ja tarvitsemme sitä varten stressinhallintakeinoja, jotka mahtuvat mukavasti arkeemme. Sehän siitä vielä puuttuisi, että ottaisimme stressiä sen lievittämiskeinoista! Uusin stressinlievittäjä on tuttu lapsuudesta ja jota et kenties ajatellut enää kokeilevasi aikuisena. Nimittäin aikuisten värityskirjat! Näissä kirjoissa kuvat ovat haastavia mutta sinä itse päätät, miten monimutkaisesti ne värität. Jos sinua auttaa stressin lievittämiseksi suttaaminen ja reunojen yli värittäminen, anna palaa! Jos taas saat mielenrauhaa harmoniasta ja tasapainossa olevista värisävyistä, ole niin pikkutarkka kuin haluat. Stressaako? Oletko jo kokeillut tätä stressinhallintakeinoa?

Stressaako? Oletko jo kokeillut tätä stressinhallintakeinoa?

Stressaako? Oletko jo kokeillut tätä stressinhallintakeinoa?

Aikuisten värityskirjoja on tehty monella eri teemalla, ja voit valita itse haluatko kauniita kuvioita vai humoristisia kohtaamisia, kuten esimerkiksi yllä olevassa kirjassa.

Jotkut värityskirjat on todellakin tehty vain aikuisille, ja kuvat niissä ovat ehkä hieman liian rohkeita lapsille. Perheellisten kannattaa siis pitää nämä kirjat poissa olohuoneen kirjahyllystä.

Pidätkö tatuoinneista? Haaveiletko ryhtyväsi itse tatuoijaksi? Siinä tapauksessa yllä oleva aikuisten värityskirja on takuulla sinun makuusi. Voit harjoitella väritystekniikkaasi tai värittää tatuoinnin sellaisilla väreillä, mitä haluaisit myös omaan ihoosi. Saat kenties inspiraation uudesta tatuoinnista tai ideoita mustavalkoisten kuvien tilalle.

Innostuitko? Lähteekö tämä stressinhallintakeino kokeiluun?

 

 

Kuvat: etlehti.fi, lehtipiste.fi, huippulahjavinkit.fi