TripAdvisor on maailman suurin matkailuaiheinen sivusto. Se kerää matkailijoiden itsensä antamia, puolueettomia arvosteluja nähtävyyksistä ja palveluista ympäri maailman. TripAdvisorin avulla löydät kaunistelematonta tietoa matkaasi varten ja suunnittelet tulevasta reissustasi entistä paremman. Keräsimme matkailijoiden antamia arvosteluja Suomen turistikohteista. Kävijöiden mukaan Suomen parhaat nähtävyydet ovat:

Suomen paras nähtävyys: Suomenlinna
Arvosana – 4,5/5 – 3199 arvostelua
Suomen suosituin nähtävyys on Tripadvisor –käyttäjien mukaan Helsingissä sijaitseva Suomenlinna. Suomenlinna kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon sotilasarkkitehtuurin muistomerkkinä ja kävijät pääsevät tutustumaan kohteessa useisiin historiallisesti tärkeisiin paikkoihin, kuten aikoinaan maailman suurimpiin kuuluneeseen kuivatelakkaan. Helpoiten Suomenlinnaan pääsee Helsingin kauppatorilta HSL:n liikennöimällä Lautalla, joka kuljettaa turisteja ympäri vuoden. Suomenlinnan alueelle pääsee lauttalipun hinnalla, eikä erillistä pääsymaksua peritä. Paikan päällä voi käydä erilaisissa museoissa tai osallistua ohjattuun kierrokseen.Suomenlinna paras kesäkohde

Kuvat: suomenlinna.fi
Kuvat: suomenlinna.fi

Suuri osa Tripadvisorin käyttäjistä antaa Suomenlinnalle täydet pisteet etenkin kesäkohteena. Täydet 5/5 tähteä antanut nimimerkki ”Helsinkibunny” rakastaa käydä Suomenlinnassa piknikillä:
”Parasta kesäaikaan. Lähde kaveriporukalla piknikille lämpimänä kesäpäivänä. Paras uimaranta löytyy HSL-lautan pysähdyspaikan lähettyviltä, kun seuraa hiekkatietä Länsi-Musta –saarelle ja kulkee tietä aina talojen ohi. Tämä ranta on pieni mutta idyllinen. Ei perinteinien hiekkaranta, vaan kalliota.”

 

Olavinlinna
Arvosana 4,5/5 – 242 arvostelua

Kuva: kansallismuseo.fi
Kuva: kansallismuseo.fi

Savonlinnassa sijaitsevaa Olavinlinnaa alettiin rakentaa jo vuonna 1475 ja sillä oli määrä olla tärkeä strateginen tehtävä puolustuksessa idästä tulevia hyökkäyksiä vastaan. Vallanvaihdokset ovat muovanneet Olavinlinnan arkkitehtuuria, joita pääsee ihailemaan tänäkin päivänä. Olavinlinnan juhlatilat toimivat nykyään tilaisuuksien ja yksityisten juhlien pitopaikkana. Olavinlinna on avoinna kävijöille 7 päivänä viikossa. Perhe pääsee vierailemaan linnassa 20€:lla, aikuiset yksin 8 eurolla per henkilö ja koululaisryhmät 2,5 eurolla per henkilö. Linnassa järjestetään lisäksi ohjattuja teemakierroksia ja linnan historiaa mukailevia näytöksiä.
Nimimerkki ”Tony K” antoi täydet 5 tähteä Olavinlinnalle Tripadvisorin palvelussa. Tonyn mielestä Olavinlinna on pakollinen kohde Savonlinnassa vierailevalle turistille ja opastetut kierrokset saavat myös kiitosta: ”kierrokset alkavat tunnin välein ja oppaat tunsivat linnan historian hyvin. Kierros ei kestänyt kuitenkaan liian pitkään, joten mielenkiinto pysyi yllä”, Tony K kommentoi Tripadvisorin arvostelussaan.

 

Porvoon Vanha kaupunki
Arvosana 4,5/5 – 259 arvostelua

Kuva: visitporvoo.fi
Kuva: visitporvoo.fi

Porvoon Vanha kaupunki tarjoaa matkailijalle tekemistä ja elämyksiä. Nauti Jokirannan maisemista ja niiden kupeessa sijaitsevista laadukkaista ravintoloista tai vanhan kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta ja arkkitehtuurista. Käy museoissa tai näyttelyissä ja tutustu putiikkeihin ja gallerioihin. Porvoo tarjoaa kävijöille rentoutumista tunnelmallisessa ympäristössä ja persoonallisia tuliaisia kotiinviemisiksi. Porvoon tunnetuin hotelli Haikon Kartano tarjoaa varmasti laatua vaativammallekin matkailijalle.
(Lähde: visitporvoo.fi)

 

Joulupukin Kammari
Arvosana 4/5 – 517 arvostelua

Kuva: santaclauslive.com
Kuva: santaclauslive.com

Joulupukin kammarilla käy turisteja aina Japanista ja Australiasta asti. Brisbanesta, Australiasta, kotoisin oleva nimimerkki ”mkchak” kommentoi Joulupukin kammarista seuraavaa: ”Muutamia kauppoja, aktiviteettaja lapsille ja tunnelmallinen Joulupukin postitoimisto. Tunnelman takia tänne kannattaa tulla etenkin talvikaudella ja Joulun alla”. Kammari sijaitsee Rovaniemellä, Joulupukin Pajakylässä ja se on auki ympäri vuoden. Kohde on maksuton kävijöille, mutta siellä on tarjolla maksullisia aktiviteettejä, kuten yhteiskuva Joulupukin kanssa.
Joulupukin Kammari lähettää myös live-videokuvaa nettisivuilleen niin Kammarista sisältä, kuin ulkoa napapiirin tuntumastakin. (Lähde: santaclauslive.com)

Teksti: sketsi.net
Jutun arvostelut peräisin sivulta: Tripadvisor.fi