Kaikki ovat ainakin jossain vaiheessa elämäänsä haaveilleet lottovoitosta. Olet myös saattanut pelata ystäviesi kanssa peliä: ”Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa?”. Lottovoitto tai muut isot jättipotit ovat monelle unelma, ja siksi esimerkiksi rahapelit ja kasinot ovat niin suosittuja. Monet ajattelevat, että lottovoitto ratkaisisi kaikki ongelmat, ja elämä olisi sen jälkeen ihanaa tyynillä aalloilla seilailua seikkailusta toiseen.

Totuus voi kuitenkin olla aivan toisenlainen. Saamme usein lukea riemukkaita voittajatarinoita, mutta harvemmin luemme lottovoittajista, joiden elämä alkoi luisua alamäkeen heti voittonsa jälkeen. Tämä voi kuitenkin olla mahdollista. Lottoatko itse? Lue alta 7 lottovoittajan tarinat, jotka päättyivät karmaisevasti.

Urooj Khan

Tämä henkilö oli päättänyt eläköityä rahapelien pelaamisesta, kunnes hän päätti ostaa vielä ”viimeisen raaputusarpansa” 7-Eleven-kaupasta vuonna 2012. Raaputettuaan esiin miljoonan dollarin voiton Khan ajatteli elämänsä paranevan huimasti, mutta toisin kävi. 46-vuotias mies kuoli vain hetki voiton jälkeen ”luonnollisista syistä”, mikä hänen ikäiselleen vaikuttaa kyseenalaiselta. Myöhemmin ruumiinavauksessa tutkijat löysivät myrkkyä hänen elimistöstään, ja tapausta tutkitaan nyt murhana.

Billie Bob Harrell Jr.

Tämä henkilö voitti 31 miljoonaa dollaria vuonna 1997. Voiton jälkeen mies aloitti suuren kulutusjuhlan, irtisanoi itsensä työstään ja osteli kalliita lahjoja itselleen ja perheelleen. Osan hän tosin lahjoitti myös hyväntekeväisyyteen. Raha ei kuitenkaan tuo rakkautta ja onnea – Harrell ja hänen vaimonsa erosivat alle vuosi voiton jälkeen, ja mies löydettiin myöhemmin asunnostaan kuolleena. Hän oli ampunut itsensä.

Janite Lee

Voitettuaan 18 miljoonaa dollaria Janite päätti muuttaa perheensä kanssa uuteen yhteisöön ja käyttää rahansa erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Hetken tämä vaikutti hyvältä ja avokätiseltä idealta, ja se johti hänet illalliselle Bill Clintonin ja Al Goren kanssa. Iloa ei kestänyt pitkään, sillä kun hän luopui oikeuksistaan maksaa veronsa vuosittain maksamalla yhdessä erässä, tämä ratkaisu verotuksen jakamisesta osoittautui huonoksi, ja kahdeksan vuotta voiton jälkeen hän oli rahaton.

Callie Rogers

Englantilainen Callie voitti lotossa ollessaan vain 16-vuotias. Voitettuaan lähes 1.9 miljoonaa puntaa Callie tuhlasi itseensä lähes kaikki rahansa. Mutta hän sai oppia, ettei raha tuo rakkautta. Hän pelkäsi, että kaikki ihmiset olivat vain hänen rahojensa perässä, ja hänen elämänsä lähti kohti alamäkeä hänen mennessään konkurssiin, ja hän yritti itsemurhaa kahdesti. Hänen raportoidaan voivan kuitenkin hyvin tällä hetkellä.

Jeffrey Dampier

Tämä mies voitti 20 miljoonaa dollaria vuonna 1996, ja käytti rahansa aloittamaansa popcorn-bisnekseen. Asiat alkoivat mennä huonosti, kun hänen kälynsä – jonka kanssa hän makasi – järjesti suunnitelman liittolaisen kanssa Jeffreyn ryöstämiseksi ja murhaamiseksi. Suunnitelma onnistui ja Jeffrey murhattiin vain yhdeksän vuotta voiton jälkeen.

William Post III

William voitti 16.2 miljoonaa dollaria vuonna 1988, jonka jälkeen hänen elämänsä meni sekaisin vain muutamassa kuukaudessa. Voitettuaan hän alkoi tuhlata rahaa tarpeettomiin sijoituksiin, kuten lentokoneeseen ja käytettyjen autojen parkkipaikkakiinteistöön, ja lopulta hän oli veloissa – ja huonossa seurassa. Hänen oma veljensä palkkasi palkkamurhaajan Postin perään. Post kuoli ”vasta” vuonna 2006 hengitysvajaukseen, mutta voiton jälkeen hänen elämänsä ei palannut enää uomiinsa.

Andrew ”Jack” Whittaker

Whittaker on kenties tämän listan epäonnekkain ja murheellisin tapaus. Whittaker oli jo entuudestaan voittanut 17 miljoonaa dollaria, ja hän voitti myös kaikkien aikojen suurimman Powerball-jackpotin, jonka arvo oli suurin piirtein 315 miljoonaa dollaria vuonna 2002. Hänellä oli kuitenkin ongelmia verojen kanssa. Vaikka hän oli hieman vastuullisempi voittojensa kanssa kuin listan aiemmat henkilöt, hänen suunnaton tuhlailunsa teki hänestä maalitaulun – hänet yritettiin ryöstää lukuisia kertoja 2000-luvulla. Huono onni seurasi häntä, kun hänen useat perheenjäsenensä kuolivat pian voiton jälkeen. Hän joutui useisiin oikeuskäsittelyihin, ja monen epäonnisen sattuman jälkeen hän huomasi olevansa varaton. Hän nykyisin toivoo, että olisi repinyt voittolipukkeensa.

 

 

Lähde.