Viimeistään siinä vaiheessa, kun kauan odotettu aurinko kohdistaa säteensä sinunkin olohuoneeseesi, huomaat kaikki nurkissa ja huonekalujen päällä leijailevat pölypallot ja lattiaan juuttuneet tahrat. Ikkunoistakin on jo hankala nähdä ulos ja alat myös pohtimaan milloin viimeksi imuroit sohvan takaa. Kyllä, kevätsiivous on edessä ja tajuat, että seuraava vapaapäiväsi meneekin rätti kädessä. Mutta ei hätää! Kevätsiivouksen voi suorittaa myös suht ripeästi ja asioita helpottaen. Poimi tästä vinkit, joita et ole kenties vielä hoksannut!

Vinkkejä kevätsiivoukseen

Pölyjen pyyhkiminen

Imuroi pölyt veks! Samalla kun imuroit olohuonettasi, voit aivan hyvin käyttää suutinta tasaisten pintojen pölyjen karkottamiseen. Esimerkiksi isommat tasot, kuten TV-taso ja olohuoneen pöytä, puhdistuvat nopeasti, ja jos pölyt karkaavat lattialle, imuroit samalla nekin.

Peilien puhdistus

Tuntuuko siltä, että vaikka kuinka sumuttaisit peilit täyteen puhdistusaineita ja vaikka kuinka usein pyyhkisit ne rätillä, viiruja ja jälkiä jää silti näkyviin? Ota käyttöösi sanomalehtipaperia! Kun olet tehnyt puhdistuksen, kuivaa peili sen jälkeen sanomalehtipaperilla. Paperi imee kosteuden itseensä ja kuivaa peilin jättämättä siihen rätistä tulevia viiruja tai puhdistusainejäämiä. Älä siis heitä kaikkia vanhoja sanomalehtiä aina paperinkeräykseen!

Keittiön vaaleat pinnat

Usko tai älä, mutta tähän tarvitset grillinpuhdistusainetta. Esimerkiksi Muurikan monipuhdistaja-aine puhdistaa ja valkaisee keittiön vaaleat pinnat tehokkaasti. Vaaleisiin pintoihin tarttuvat kaikki tahrat todella herkästi, eikä auta vaikka pyyhkisit ne heti pois rätillä. Tällä grillinpuhdistusaineella poistat ne vaikeammatkin tahrat. Samalla sipaiset myös grillin puhtaaksi kesän grillikautta varten!

Vinkkejä kevätsiivoukseen

Ikkunoiden pesu

Imuri toimii myös sälekaihtimien puhdistuksessa! Sen sijaan, että pyyhkisit ne rätillä, jolloin kosteaa pölyä helposti vain siirtyy paikasta paikkaan, sulje sälekaihtimet ja imuroi pölyt pois pölysuuttimella molemmilta puolilta. Ikkunoita ei kannata pestä silloin, kun aurinko paistaa niihin suoraan, vaikka se tuntuisi loogiselta. Se nimittäin kuivattaa lasin kesken pesun ja lasiin jää helposti puhdistusainejäämiä.

Mikron ja uunin puhdistus

Irrotat mikron pinttyneet liat helposti mittaamalla kulhoon kahdesta kolmeen desiin vettä ja yhdestä kahteen ruokalusikallista ruokasoodaa. Sekoita seosta ja kiehauta sitä mikrossa noin 2-4 minuuttia. Tämän jälkeen liat on helppo pyyhkiä mikron sisäpinnoilta. Ripottele ruokasoodaa uuniin tahrojen päälle, sumuta uuni kosteaksi sumutepullolla ja jätä vaikuttamaan yön ajaksi. Pyyhi aamulla uuni puhtaaksi nopeasti liinalla!

Vinkkejä kevätsiivoukseen

Hellan pinttyneet ruokatahrat

Tämä on kenties kevätsiivouksen vinkeistä kätevin! Tarvitset keittolevyjen puhdistukseen vain sokeripaloja. Ota sokeripala käteesi, kostuta sitä hieman hanan alla ja hankaa keittolevyjen reunat ja kiinnipalaneet ruoanjämät pois. Voiko nopeampaa vinkkiä ollakaan! Säästät myös rahaa kun ei tarvitse ostaa erikseen kaikenlaisia hellanpuhdistusaineita.

Verhojen puhdistus

Jos verhoihin ei ole roiskunut tahroja, niitä ei tarvitse usein pestäkään, vaan pelkkä pyyhkiminen pölyistä riittää. Verhoissa saattaa olla myös nukkaa, eläinten karvoja tms, jotka on hyvä poistaa. Tähän sopii kätevästi nukkarulla! Niin kuin vaatteistakin, se poistaa myös verhoista kaikki pölyt ja nukat. Kuljeta vain nukkarullaa ylhäältä alas kankaan pinnalla ja olet valmis!

Vinkkejä kevätsiivoukseen

Kevätsiivous sujuu sutjakammin, kun laitat vielä lempimusiikkiasi soimaan ja mukavat rennot vaatteet päälle. Myös lupaus palkinnosta auttaa. Ja jos sinulla on perhettä, delegoi hommia kaikille osaamisen ja kykyjen mukaan, niin aikaa kuluu vielä vähemmän.

 

 

Kuvat: verkkokauppa.com