Nappaa tästä artikkelista mukaasi parhaat drinkkivinkit sunnuntaille. Näillä ohjeilla valmistat suosikkikoktaileja helposti kotonasi tai tilaat ravintolassa hieman tavallisesta poikkeavia drinkkejä. Mukana myös Teemu Selänteen oma suosikkidrinkki Moskow Mule.

 

Margarita on yksi maailman tunnetuimpia koktaileja ja siitä on yhtä monta erilaista versiota kuin on tekijääkin.

viikonlopun parhaat koktailit margarita

Vasemman kuvan Klassisessa ”Frozen Margaritassa” käytetään korkealaatuista väritöntä ja maustamatonta Tequilaa ja se tehdään jäähileeseen. Oikeassa kuvassa Margarita on tehty ikääntyneeseen Reposado Tequilaan ja siihen on lisätty tuoreesta limestä puristettua mehua. Taitava Margaritan tekijä muokkaakin drinkistä oman näköisensä. Perusperiaatteena kuitenkin on, että juoma tehdään aina korkealaatuiseen Tequilaan.

 

Salty Dogista puhuttaessa ei ole kyse uuden tyyppisestä hodarista, vaan Klassikkokoktailista.

viikonlopun drinkkivinkit salty dog

Tämä maailmalla tunnettu klassikkodrinkki muistuttaa Margaritaa, mutta siinä ei käytetä lainkaan Tequilaa. Salty Dogissa yhdistetään greippimehua ja vodkaa. Lasin reunalle hieraistaan Margaritan tapaan kierros suolaa. Drinkin voi viimeistellä reunaan asetetulla sitruunan palasella.

 

Aperol Spritz on kauniin oranssi, poreileva koktail. Se tehdään Prosecco kuohuviiniin ja lisätään Aperolia ja Soodavettä. Aperol Spritz on virkistävä drinkki siemailtavaksi auringon laskun aikaan hyvässä seurassa.

aperol spritz vinkki

Ainesosat esimerkkidrinkkiin:
5 cl Aperol
7 cl Kuohuviini
2 cl Soodavesi
Appelsiiniviipale
Jääpaloja

Moskow Mule on Teemu Selänteen suosikkidrinkki

Kuva: sketsi.net
Kuva: sketsi.net

Tykkäätkö Vodka soodasta? Sitten sinun kannattaisi kokeilla tätä paranneltua versiota. Moskow Muuliin tulee Vodkaa, inkivääriolutta ja limemehua. Yhdistelmä pitää koktailin vähäkalorisena mutta antaa raikkaan ja nautittavan maun. Sketsi.netin toimitus vieraili kesällä 2015 Teemu Selänteen omistamassa Selänne Steak Tarvernissa, Kaliforniassa. Ravintolan henkilökunta osasi kertoa että Teemun itsensä suosikkidrinkki on nimen omaan Moskow Mule. Teemu Selänne tarjoilee Moskow Mulen omassa ravintolassaan kuparisesta kupista. Näin suosikkijuoma pysyy entistä viileämpänä pitkään.

 

Classic Mimosa on yhdistelmä kuohuviiniä ja raikasta mehua

viikonlopun drinkkivinkit classic mimosa

Raikkaalla appelsiinimehulla saa maukkaan twistin kuohuviinille. Tämä sopii tarjoiltavaksi kaikissa illanistujaisissa. Voit pitää Kuohuviinin ja mehun erillaan ja näin vieraat saavat itse tehdä sekoituksen oman makunsa mukaisesti. Kokeilunhaluiset voi tarjoilla myös Mango- tai Ananasmehua kuohuviinin kanssa. Rohkeimmat lisäävät koktailiin vielä ripauksen hedelmälikööriä, kuten Grand Marnieriä.

Muista jakaa drinkkivinkit myös kavereillesi