Vaikka pitkät lentomatkat ovatkin uuvuttavia, harvalla meistä on varaa lentää ykkösluokassa. Toisaalta, vaikka rahaa olisikin laittaa siihen, että istuimesi olisi leveämpi, saisit alkupalaksi shampanjaa ja parempaa ruokaa, monet valitsevat silti turistiluokan. Ehkä rahaa halutaan käyttää itse matkakohteessa luksuslentämisen sijaan tai ajatellaan, että ykkösluokassa lentäminen on hieman liian leveää elämistä. Vaatimattomia suomalaisia kun olemme.

Turistiluokka ei sekään niin paha ole, vaikka tosin välillä tuntuu, että istut vierustoverisi kainalossa ja ruoka on tehty muovista. Mutta sen kestää, koska ei se ahtaus loputtomiin kestä. Ja säästää selvää rahaa! Jos haluat säästää vielä enemmän lentomatkustamisessa, ilahdut takuulla seuraavasta uutisesta. Nyt jotkut amerikkalaiset lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet, että he esittelevät uuden lentoluokan, joka on turistiluokkaakin alempi.

Tässä luokassa on vielä pienemmät istuimet ja vähemmän lisäetuja kuin turistiluokassa. Tämä luokka esitellään, jotta tavoitetaan erittäin kuluttajatietoiset asiakkaat, jotka eivät muuten lentäisi, ja saataisiin näin enemmän tuottoa. Esimerkiksi Delta Air Lines, American Airlines ja United Airlines ovat sanoneet, että he ovat viittä vaille valmiita esittelemään omat edulliset lentoluokkansa.

Näissä uusissa edullisissa lentoluokissa voi odottaa saavansa pienemmän istuimen, muutoksia lentopäivämäärään ei voi tehdä eikä palautuksia voida myöntää, mukaan ei voi ottaa ilmaista käsimatkatavaraa, ateriat, juomat, välipalat ja viihde ovat kaikki maksullisia etkä voi myöskään valita paikkaasi etukäteen.

Lentoyhtiöiden mukaan useat asiakkaat olisivat valmiita buukkaamaan edullisen lennon, sillä he eivät ehkä lennä niin usein tai he eivät tarvitse mitään ekstraa. Heille on tärkeintä, että vain pääsevät paikasta A paikkaan B. Lentoyhtiöiden mukaan he näin vastaavat kaikenlaisten asiakkaiden tarpeisiin. Asiakkaista on mukavaa, että heille annetaan paljon vaihtoehtoja, miten ja millä hinnalla lentää.

Mitä olet mieltä? Varaisitko itse tällaisen ekstraedullisen lennon? Mistä eduista olisit valmis luopumaan?

 

Lähde.