Lähdetkö tänään illalla syömään ravintolaan? Ulkona syöminen on sitä arjen luksusta, kun ei tarvitse itse kokata ja voi nauttia kiireettömästä hetkestä läheisten kanssa. Kenties saada samalla uusia ideoita omaan kokkaukseen!

Aina ei tarvitse lähteä ulos nauttimaan kalliista fine dining -kokemuksesta, sillä ravintolassa voi syödä myös edullisemmin, mutta silti maittavaa ruokaa. Mutta vaikka ravintola, johon suuntaat seuraavaksi, ei olisikaan sadan tähden Michelin-ravintola, tietyt käyttäytymis- sekä etikettisäännöt pätevät silti. Tunnetko ravintolaetiketin kuin omat taskusi? Tai luuletko tuntevasi? Moni meistä ajattelee, että nämä asiat ovat hyvin hallussa, mutta teemme silti tietämättämme paljon pikkuvirheitä. Niistä ei toki sakoteta, mutta ne on hyvä tiedostaa. Kokosimme alle muutamia esimerkkejä. 8 ravintolamokaa, joita et ole ennen tiennyt tekeväsi, lue ne alta!

8 ravintolamokaa, joita et ole ennen tiennyt tekeväsi!

Olethan muistanut nämä säännöt aterimien kanssa? Ainakin keskimmäinen ja oikeanpuoleinen kuva ylhäältä saattavat yllättää sekä alhaalta oikeanpuoleinen kuva. Sanatonta viestintää todellakin!

8 ravintolamokaa, joita et ole ennen tiennyt tekeväsi!

Tiesitkö, että syömäpuikkojen hieromista yhteen katsotaan pahalla? Se tarkoittaa, että ravintolan laatu on kehnoa tai että astiat ovat mielestäsi halpoja.

8 ravintolamokaa, joita et ole ennen tiennyt tekeväsi!

Syömäpuikkojen pitäminen kulhon päällä on etikettivirhe.

Syömäpuikkojen asettaminen tällä tavoin riisikulhossa tarkoittaa, että tarjoat sitä kuolleille? Taitaakohan tämä olla jokin itämainen vanha uskomus…

Veistä ei ikinä pitäisi pitää kädessä kuin tikaria (okei, tämä nyt on maalaisjärkeä) eikä aterimia pitäisi ikinä laskea takaisin pöydälle sen jälkeen, kun olet ne nostanut. Pidä ne siis aina lautasella.

Tiesitkö, ettei suolaa ja pippuria saisi ikinä ojentaa toiselle erikseen? Ne pitäisi aina tarjota yhdessä.

Tällainen on EPÄmuodollinen kattaus. Mitä? Näyttää silti aika fancylta. Oletko aina kattanut näin?

 

Tässä taas on kuva muodollisesta kattauksesta. Näyttää labyrintilta, osaankohan perille? Näyttikö teidän pääsiäispöydässänne tältä? Ei stressiä, ei meidänkään.

Näiden ohjeiden avulla pääset loistamaan tänään illallispöydässä ja/tai tekemään vaikutuksen deittikumppaniisi. Tai et ainakaan vaikuta sivistymättömältä. Toimii myös nippelitietona, ole hyvä!

 

 

Lähde.