Joskus rakkaustarina ei saa taianomaista loppua, vaan matka päättyykin kesken kaiken. Ehkä huomasit, ettet olekaan valmis sitoutumaan kumppaniisi tai ehkä tunteet vain kylmenivät matkan varrella. Siinä, että haluat erota, ei ole mitään pahaa, sillä tekisit toiselle vain hallaa pysyttelemällä suhteessa esimerkiksi velvollisuuden tunteesta. Mutta jos jätät toisen tekstiviestillä, sähköpostitse tai puhelimen välityksellä, siitä tulee jo sanomista.

Suhteen toinen osapuoli ei voi olla vihainen sinulle siitä, että et halua jatkaa suhdetta, jos teet eron reilusti toista kohtaan. Totta kai toinen voi tuntea vihaa ja surua tilannetta kohtaan, mutta jos hoidat asian reilusti, selvin päin ja ilman kolmansia osapuolia, toisella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vain hyväksyä tilanne, oli se miten tuskallista hyvänsä.

On olemassa esimerkiksi nämä 5 tapaa erota reilusti ‒ olethan ottanut nämä asiat huomioon?

Mikä ei suhteessa toimi?

Jos et ole enää 13-vuotias, eron syyksi ei riitä se, että toinen nauraa hassusti tai ei pidä toimintaelokuvista. Olet todennäköisesti nämä asiat tiennyt jo suhteen alusta alkaen, joten jos olet silti alkanut suhteeseen hänen kanssaan, on todennäköisesti olemassa isompi syy, miksi et enää halua jatkaa elämääsi hänen kanssaan. Kerro se rehellisesti, jottei hän joudu miettimään, mikä meni vikaan. Mitä pidempi suhde on kyseessä, sitä enemmän kannattaa itsekin miettiä ennen eroa, onko kyseessä vain väliaikainen ärsyyntyminen, joka on normaalia, vai niin iso asia, jonka vuoksi haluat erota.

Miten hoidat eron?

Niin kuin edellä mainitsimme, on eri asia uhkailla erolla ja huutaa eroaikeet esimerkiksi riidan aikana ja lähteä ovesta ulos, kuin rauhallisesti selittää asia silloin, kun mitään dramaattista huutotaistelua ei ole käynnissä. Ei ole myöskään hyvä idea vetää övereitä viinillä tai viskillä ja alkaa sitten selittämään, miksi suhde ei enää toimi. Todennäköisesti toinen ei osaa silloin ottaa sanomisiasi niin tosissaan.

Valitse oikea aika ja paikka

Jos kumppanisi ei haluaisi erota, mikään aika tai paikka ei ole hyvä erouutisille, mutta reilu aika ja paikka on. Ei kannata esimerkiksi jättää toista teidän yhteisessä lempiravintolassanne tai toisen työpaikalla. Kannattaa myös miettiä kahdesti, kannattaako asiaa ottaa esille paikassa, jossa on paljon ihmisiä tai varsinkaan teidän yhteisiä tuttujanne.

Älä pidä heti yhteyttä eron jälkeen

Anna toiselle aikaa. Vaikka ex-kumppanisi salaa toivoisikin, että soittaisit, yhteydenpito vain pitkittää toipumista ja pahimmassa tapauksessa antaa hänelle toivoa suhteen jatkumisesta. Vaikka tarkoituksenasi olikin soittaa vain kysyäksesi, milloin voit hakea tavarasi pois hänen asunnoltaan. Kannattaa myös pysytellä poissa toisen sosiaalisen median tileiltä.

Yritä ottaa opiksesi tästä suhteesta ennen toiseen ryntäämistä

Kannattaa antaa myös itselle aikaa toipua ja miettiä asioita ennen kuin ryhdyt uuteen suhteeseen. Miksi erositte? Mitä oikeasti haluat suhteelta? Mitä et siedä toiselta? Mistä olet valmis joustamaan? Hyviä kysymyksiä pohdittavaksi, jottet toista samoja virheitä seuraavassa suhteessasi. Kaikesta on mahdollista oppia jotain.

 

 

Lähde.