Suomi on saunojen luvattu maa. Ei ole yhtään poissuljettu ajatus, että Suomeen tulisi saunaturismia. Itseasiassa tänä vuonna maaliskuussa järjestetään myös ensimmäinen Helsinki Sauna Day, jolloin Helsinki avaa käyttämättömänä olevat saunat kaikille, ja voit jopa itse kutsua ihmisiä saunomaan kotiisi tai omaan taloyhtiöösi. Lisätietoja löydät Helsinki Sauna Dayn omilta nettisivuilta.

Suomessa on lukemattomia erikoisia saunoja, jotka käyvät ihan nähtävyyksistä. Tämän artikkelin luettuasi mietit vain, kuinka pääsisit testaamaan edes puolia niistä. Kylmääkö näin tammikuussa? Katso alta nämä 10 Suomen erikoisinta saunaa, jotka lämmittävät ainakin mieltäsi jos eivät vielä kehoasi.

 

Kylmääkö? Nämä 10 Suomen erikoisinta saunaa lämmittävät!

Sauna stadionilla. Helsingin Hartwall Areenalla on VIP-tiloja, jotka on varustettu saunoilla. Voit siis samalla hikoilla ja katsella kun pelaajat hikoilevat jäällä, tai vaihtoehtoisesti nauttia musiikista samalla kun nautit lämmöstä.

Kylmääkö? Nämä 10 Suomen erikoisinta saunaa lämmittävät!

Sauna kirjastossa. Helsingin kirjasto tuo mukanaan lukuelämyksen lisäksi saunaelämyksen, markkinoidakseen suomalaista saunakulttuuria. Toivottavasti tosin kirjat pitää jättää ulkopuolelle…

Kylmääkö? Nämä 10 Suomen erikoisinta saunaa lämmittävät!

Sauna puhelinkopissa. Mitä, mahtuuko se sinne? Kyllä, yhden miehen tai naisen sauna voi löytyä seuraavasta risteyksestä. Tätä puhelinkoppisaunaa voi myös siirtää paikasta toiseen. Jos tämä on mahdollista, miksei?

Sauna pikaruokaravintolassa. Roskaruoan ystävät voivat nyt nauttia ensin hampurilaisen ja rentoutua sitten saunassa. Burger King avasi 2015 vuoden lopulla maailman ensimmäisen pikaruokaravintolasaunan. Täällä pääsee hyvin hikoilemaan ulos nautittuja kaloreita.

Sauna gondola-hississä. Näin me Lapissa saunomme. Voit nauttia saunomisesta ja henkeäsalpaavista maisemista samaan aikaan. Yksi vinkki: vaikka saunassa tulisi kuinka kuuma tahansa, pysyttele saunan sisätiloissa.

Jääsauna. Mitä, kylmää ja kuumaa samaan aikaan? Miten se on mahdollista? Ilmeisesti on olemassa jääsaunoja, jotka ovat kylmiä (onko se enää edes sauna?) mutta myös tavallisia kuumia saunoja. Lattia ja seinät ovat jäätä, mutta huone lämmitetään silti noin 70 asteeseen. Tätä olisi kyllä huisia kokeilla.

Ankkasauna. Viihdytkö järvellä? Sitten tämä sauna on sinua varten! Tämä ankkasauna seilailee Helsingissä, oletko sattunut jo näkemään sen?

Sauna sotalaivassa. Vartiovene 55 on sotalaiva saunoineen, johon mahtuu saunomaan yhteensä 15 henkilöä.

Leikkuupuimurisauna. Tässä sitä vasta on maalaistunnelmaa! Olisi hauska tietää, miten sellainen ajatusketju on syntynyt, että eräs maajussi on keksinyt, että leikkuupuimuri tarvitsee saunan. Mistä idea on lähtenyt? Kuka tietää!

Matkasauna. Tämän saunan voit ottaa mukaan minne tahansa. Seuraavalle ulkomaanreissullesi otat vain tällaisen mukaan, niin johan syntyy jutunaihetta niin muiden matkailijoiden kuin paikallistenkin kanssa.

Vaikka nämä saunat ovatkin vertaansa vailla, se oma tuttu saunakin on loistava paikka rentoutumiseen. Eiköhän lämmitetä tänään saunat näin viikon alun kunniaksi!

 

 

Lähde.