Mahtava video: jalkapianolla urkumusiikkia!

Taidetta voi harrastaa monella tapaa. Musiikki on yksi monipuolisimmista ja vaikuttavimmista tavoista. Urkumusiikkia on totuttu kuulemaan usein kirkossa, mutta kuinka usein olet kuullut jalkapianolla soitettavan musiikkia?

Kuten Wikipediakin kertoo, piano on kosketinsoitin, jossa ääni syntyy huopapäällysteisten vasaroiden lyödessä soittimen sisälle jännitettyjä metallikieliä. Kielten värähtely siirtyy puiseen kaikupohjaan, joka vahvistaa ja värittää ääntä sekä muuttaa värähtelyn ilman liikkeeksi, joka aistitaan äänenä. Vasaroiden liikettä hallitaan koskettimistolta.

Oletko kuitenkaan ajatellut että hallinta voi todellakin tapahtua myös jaloin? Oheinen video on taatusti elämys myös kaikille meille, joiden sydäntä lähimpänä ei juuri kyseinen musiikin ilmentymä ole. Kahden ihmisen saumaton yhteistyö on todellakin nautinnollista katseltavaa ja kuunneltavaa. Hyvät naiset ja herrat, nyt urkumusiikkia eetteriin!

EI UUSIA KOMMENTTEJA

Jätä kommentti