Suomessakin on vihdoin saatu nauttia kauniista aurinkoisista kevätpäivistä ja se jos jokin nostaa kesäloman odotuksen uudelle tasolle. Kesä, aurinko, lomat ja tapahtumat saa Suomen heräämään eloon. Miten sitten valmistautua tähän monien suosikkivuodenaikaan? Katso sketsi.netin vinkit kesän 2016 tuloa silmällä pitäen.

1. Vilkaise vaatekaapiin: Koko talvi on käytetty tummia, paksuja ja tylsähköjä vaatteita. Kannattaa vilkaista ajoissa mitä vaatekaapista löytyy kesää varten. Pian on aika vaihtaa kevyempiin ja värikkäämpiin vaatteisiin ja nyt on hyvä aika valmistella myös vaatekaappi kesää varten. Ovatko kaikki vanhat vaatteet kulahtaneita tai poissa muodista? Ovatko ne jääneet pieniksi tai isoiksi talven aikana?

2. Kesäkuntoon 2020, tai ehkä jo 2016:
Tarkastele ruokailu ja liikuntatottumuksiasi. Enää ei ehdi tehdä ihmeitä, mutta pienikin muutos arkisiin tapoihin voi viedä sinut lähemmäksi unelmavartaloa. Vähennä hiilihydraatteja, lisää kasviksia ja liikuntaa. Netti on pullollaan dieettivinkkejä, joista voi napata mukaan itselle sopivat keinot. Jo muutaman kilon tiputtaminen ja pahimman nestepöhön välttäminen liikuntaa lisäten saa sinut ja kroppasi näyttämään urheilullisemmalta. Kukapa ei haluaisi näyttää hyvältä kesälomalla.

kesän 2016 vinkit grillikesän 2016 vinkit grilliherkkuherkku

3. Onko vanha Grillisi kesäkunnossa? Suomalaiset rakastavat Grillaamista, eritoten kesällä. Valmistaudu grillikauteen ja kesään 2016 etsimällä muutamia uusia reseptejä ja vinkkejä kesän grilliherkkuja varten. Näin voit yllättää perheesi tai ystäväsi kokkaustaidoillasi. Grillaamisesta puheenollen, kannattaa hyvissä ajoin myös vilkaista missä kunnossa kodin grilli on. Vielä ehdit ennen kesän tuloa päivittää grillin uuteen ja komeampaan.

4. Valmistele terassi ja piha: Kesällä on mukava viettää aikaa omassa pihapiirissä. Terassikalustus ja pihan viihtyvyys näytteleekin isoa roolia monien kesänvietossa. Ovatko vanhat terassikalusteesi kivikaudelta? Mahtuisiko pihaan keinu, tai maali lasten pihapelejä varten? Tässä vaiheessa ehtii vielä valmistella omaa pihaa kesää varten ja hankkia uusia tarvikkeita hyvissä ajoin.

5. Oletko kuullut sanontaa ”Kesä kuivaa”? Kesällä lakanat ja muut pyykit on helpoin kuivata ulkona. Asenna siis muutama pyykkinaru ulos tuulelta ja mahdollisesti sateelta suojaiseen paikkaan. Tämä helpottaa pyykkäysurakkaa kesän aikana.

6. Viimeinen vinkki on tärkeä varsinkin sateisemman kesän sattuessa: Säästä rahaa lomamatkaan.
Suomen kesä ei aina ole pelkästään lämmin ja aurinkoinen. Pahimmassa tapauksessa oma kesäloma osuu viileään ja sateiseen ajankohtaan. Tällöin on hyvä napata äkkilähtö jonnekin lämpimään sen enempää miettimättä. Jos et enää ehdi säästää rahaa kalliiseen etelänmatkaan, matkustaa voi myös halvemmalla. Esimerkiksi Virosta ja Latviasta löytyy monia suomalaisille tuttuja rantakohteita, joissa voi päästä nauttimaan Suomea paremmasta säästä halvemmalla. Matkustaa voi tietenkin myös kotimaassa. Mikset tekisi omalla autolla hotellilomaa vieraaseen kaupunkiin, tai veisi lapsia huvipuistoon. Kaikki aktiviteetit haukkaavat nykyään ison loven rahapussiin, joten kesän tuloon on hyvä valmistautua myös rahaa säästämällä.

Onko sinulla lisää vinkkejä kesälomalle tai yleisesti tulevaa kesää 2016 varten? Jaa ne kommentoimalla tätä juttua sivun alareunassa tai jakamalla juttu sosiaalisessa mediassa. Sketsi.net toivottaa lukijoille hyvää kesän odotusta.