Ruotsissa on otettu käyttöön hieman epätavanomaisempi käytäntö, sillä nyt onnellinen hääpari voi suorittaa vihkiseremonian Arlandan Lentokentällä. Luit oikein! Tämä hilpeyttä ympäri maailmaa herättänyt keksintö on täyttä totta ja viralliset tiedot aiheesta löytyy hintoineen Tukholman Arlandan lentokentän, Swedavian, nettisivuilta.

Sivulla kerrotaan yksityiskohtaisesti mitä mahdollisuuksia vihkiminen lentokentällä voi pitää sisällään. Yhtenä pakettina suositellaan vihkimistä Arlandan lennonjohtotornissa, josta avautuu upeat (ja joidenkin mielestä varmasti romanttiset) näkymät lentokentän yli. Samalla hääpari voi virittäytyä tunnelmaan seuraten lentokoneiden laskutumista ja nousukiitoja.

Kiinnostuitko? Vihkimispaketti lentokentällä maksaa 9,900 ruotsin kruunua, eli hieman yli 1000 euroa ja sisältää mm:
* Vihkiminen lennonjohtotornin parvekkeella
– 74metriä maan pinnalta sijaitsevalta parvekkeelta avautuu näkymät lentokentän yli. Kirkkaana päivänä voit nähdä jopa Uppsalan Katedraalin kaukana horisontissa. Lentokentän sivuilla luvataan myös palvelun olevan ”ensiluokkaista”.

* Lentokenttävihkimisen voi suorittaa joko pappi tai luvat omaava virkamies

Häätarjoilut lentokentällä:

Vihkimisen jälkeen siirryttäviin VIP-tiloihin on pääsy hääparin lisäksi seitsemällä vieraalla. 2 tuntia kestävässä tilaisuudessa on tarjolla Bollingerin shampanjaa, luxus-suklaata ja pientä purtavaa jälkiruokineen. Vaihtoehtoina on myös alkoholittomia juomia ja kahvitarjoilu. Lisäksi hääparin on mahdollista tilata muita tarjottavia etukäteen mieltymystensä mukaan.

Tämän helpommaksi ei häämatkalle lähtö voisi olla, sillä lentokenttähenkilökunta avustaa hääparin mutkattoman lähdön tilaisuudesta suoraan häämatkalle.

Häätilaisuuden on suunnitellut Ruotsalainen Jonas Bohlin.

Kyseinen hääjuhla on ainakin tavallisesta poikkeava, joten jos etsit jotain erilaista elämäsi tärkeimmälle päivälle, tämä voisi olla hauska valinta. Lentokenttä-häät sopii erityisesti matkailuun ja ilmailuun rakastuneille pareille. Tunnetko jonkun, joka haluaisi häät lentokentällä? Jaa juttu kavereillesi.