Rakastatko euroviisuja? Valmisteletko jo Euroviisu-kisakatsomoa rekvisiittoineen ja kuohuvineen? Hyvä! Meillä on nimittäin tietopaketti sinulle ja esittelemme ennakkosuosikit ja heidän kappaleensa. Euroviisujen henki on kannustaa omaa maataan, mutta jos lupaamme ettemme kerro kenellekään, paljastatko mikä toinen maa on suosikkisi? Vedonlyönnillä voi nostattaa viisuillan jännitystä entisestään, tai osoittaa kavereille viisutietämystä voittojen muodossa. Katso kertoimet artikkelin lopusta ja pelaa oman suosikkisi puolesta.

Euroviisut järjestetään 2016 jo 61. kertaa ja ne alkavat Ruotsissa Tukholmassa 1. semifinaalilla 10. päivä toukokuuta. Toinen semifinaali järjestetään 12. päivä ja juhlava Euroviisujen finaalilähetys esitetään 14. toukokuuta.

Euroviisut 2016 ‒ ennakkosuosikit ja kappaleet

Ruotsi: Frans ‒ If I were sorry

Ruotsi on ollut Euroviisujen historiassa erittäin menestyksekäs ja länsinaapurimme voitti kilpailun myös viime vuonna. Tänä vuonna estradille astelee vasta 17-vuotias siloposki Frans kappaleellaan If I were sorry. Riittääkö Fransin charmi voittoon asti? Ainakin mies on yksi vuoden 2016 ennakkosuosikeista kertoimien valossa.

Euroviisut 2016 ennakkosuosikki

Tiesitkö että? Frans jäi itse asiassa toiseksi kansainvälisten tuomarien pisteillä karsinnoissa ja ensimmäiseksi tuli Oscar Zia, mutta Ruotsin kansa äänesti lopulta Fransin Euroviisuihin.

>>> Lyö vetoa Euroviisuista 2016 Unibetillä ja nappaa liittymisedut tästä >>>

Ranska: Amir ‒ J’ai cherché

Ranskan kappale on saanut positiivista palautetta mediassa. Ranskan edustaja Amir on 32-vuotias ranskalainen mies, jonka perhe muutti kotikonnuille Israeliin Amirin ollessa 8-vuotias. Vedonlyöntikertoimien valossa mies haastaa tiukimmin ennakkosuosikkimaa Venäjän.

Euroviisut ranska amir

Tiesitkö että? Amir on osallistunut Idolsin kaltaiseen laulukilpailuun Israelissa vuonna 2006 ja nousi sitä kautta suuremmankin yleisön tietoisuuteen, vaikka kisan voitto jäikin unelmaksi.

>>> Lyö vetoa Ranskan puolesta ja nappaa liittymisedut >>>

Bulgaria: Poli Genova ‒ If love was a crime

Bulgarian kappale julkaistiin kaikista esityskappaleista viimeisenä. Mutta se oli sen arvoista! Poli Genova oli kilpailemassa Euroviisuissa myös vuonna 2011 mutta karsiutui pois finaalista. Miten käy naislaulajan tänä vuonna?

euroviisut 2016 bulgaria suosikki

Tiesitkö että? Poli opiskelee kolmatta vuotta valmistuakseen elokuvaohjaajaksi. Laulajan ura jatkuu kuitenkin edelleen, ja hän on esiintynyt myös Bulgarian Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Venäjä: Sergei Lazarev ‒ You are the only one

Kansainvälisessä mediassa ja esimerkiksi vedonlyöntisivustolla Bet365 Venäjä on arvioitu Euroviisujen 2016 voittajaksi. 32-vuotias Sergei Lazarev on Venäjän suosikkilaulaja tällä hetkellä, ja hänen arvioidaan laulavan itsensä myös suosikin Ruotsin edelle.

Euroviisut venäjän edustaja

Tiesitkö että? Sergei nousi euroviisuyleisön tietoisuuteen vuonna 2008, kun hän edusti Venäjää ja sijoittui tällöin neljänneksi kappaleellaan Flyer.

Kroatia: Nina Kraljić – Lighthouse

Kroatia ei ole kilpaillut Euroviisuissa kahteen edelliseen vuoteen ja paluu on ollut hurja, kun maan kappale on nyt ennakkosuosikeissa. Kroatian kappale on tänä vuonna yllättäen englanninkielinen – viimeksi maan kappale on esitetty englanniksi vuonna 2011.

kroatia lighthouse

Tiesitkö että? Nina on voittanut laulukilpailun The Voice kotimaassaan ja noussut Kroatian musiikkitaivaan tähdeksi.

Australia: Dami Im – Sound Of Silence

Australian euroviisukappale on niin ikään noussut esimerkiksi vedonlyöntisivustoilla ennakkosuosikiksi. Etelä-Koreassa syntynyt Australian naisedustaja voitti viidennen tuotantokauden The X Factor Australia -ohjelman, jonka jälkeen laulaja julkaisi debyyttisinglensä Aliven ja nousi hittilistoille kotimaassaan.

Australia dami im

Tiesitkö että? Damilla on ollut lyhyt ura myös gospel-laulajana Etelä-Koreassa, ja hän esiintyi muun muassa kristillisillä nuorisoleireillä.

Latvia: Justs – Heartbeat

21-vuotias laulajanuorukainen Justs Sirmais käyttää taiteilijanimenään pelkkää etunimeään. Hän kertoo musiikin tyylilajeikseen popin, rockin, soulin ja R’n’B:n, ja hänen euroviisukappaleensa Heartbeat on Justsin ensimmäinen levytys.

Latvia ennakkosuosikki

Tiesitkö että? Justsin kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Latvian viime vuoden viisuedustaja Aminata Savadogo. Muistatko itse kyseisen laulajan?

Suomen oma edustaja: Sandhja ‒ Sing it Away

Suomen Uuden musiikin kilpailu, jossa äänestetään Suomen oma euroviisuedustaja, järjestettiin helmikuussa, ja voittajaksi selviytyi Sandhja. Sandhja on 50. suomalainen edustaja, ja hän esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa 10. toukokuuta. Suomi ei kuulu euroviisujen 2016 ennakkosuosikeihin, eikä edes lähimpiin haastajiin. Kaikilla on kuitenkin mahdollisuus ja lopulta äänet ratkaisevat.

suomen euroviisuedustaja 2016 sandhja Kuivalainen

Tiesitkö että? Sandhjan koko nimi on Sandhja Kuivalainen ja hän julkaisi ensimmäisen singlensä Hold Me jo vuonna 2013. Esikoisalbumi Gold julkaistiin vuonna 2014 ja toinen levy Freedom Venture tulee ulos nyt huhtikuun lopulla 2016 juuri ennen Euroviisuja. Tämä albumi sisältää myös Sing it Away -viisukappaleen.

>>> Uskotko Suomen voittoon? Lyö vetoa Euroviisuista ja nappaa liittymisedut Unibetillä >>>

Unibet tarjoaa laajan valikoiman vedonlyöntiä Euroviisuhin. Voittajavedon perusteella suosikkina kisaan lähtee Venäjä, joka saa pienimmän kertoimen 2,50. Venäjää haastaa tiukimmin tällä hetkellä Ranska kertoimella 4,00, jonka jälkeen Australian voitto maksaa rahat takaisin jopa 13-kertaisena. Suomen euroviisuvoitto vuonna 2016 olisi vedonlyöjälle todellinen jättipotti, sillä Suomen voittokerroin on jopa 301,00. euroviisut vedonlyönti kertoimet

Nyt vain kuuntelemaan kaikki euroviisukappaleet läpi, jotta osaat laulaa mukana H-hetkellä! Jos olet ne jo kuunnellut, kommentoi sivun alareunassa mitä mieltä olet ennakkosuosikeista ja heidän kappaleistaan?

 

Lähteet ja kuvat: viisukuppila.fi, wikipedia, eurovision.tv, yle.fi, eurovisionworld.com