Jokainen uusi elokuvavuosi alkaa oikeastaan helmi-maaliskuussa, kun Jenkeissä Oscar-gaalassa palkitaan edellisvuoden parhaat elokuvat ja Suomessa järjestettävä Jussi-gaala tunnustaa kotimaisen elokuvaviihteen edellisvuoden parhaimmiston. Siltikin katse kääntyy aina kuluvan vuoden 2016 uusiin elokuviin ja siihen, kuka saa katsojat nauramaan makeimmin, hämmästelemään syvemmin ja itkemään vuolaammin.

Vaikka on vasta huhtikuun puoliväli, Suomessa on julkaistu jo aimo kasa huikeita elokuvia ‒ oletko nähnyt ne kaikki? Listasimme alle jo julkaistut parhaat kotimaiset elokuvat. Lisäksi voit tsekata myös tulevat hittileffat ennakkoon. Miltä kuluva elokuvavuosi näyttää? Ja onko suosikkisi vuoden 2016 parhaimpien elokuvien joukossa?

Vuoden 2016 parhaat elokuvat Suomessa

Suomen elokuvasäätiön kotimaisten elokuvien katsojaluvut vuonna 2016 näyttävät tältä:

Vuoden 2016 parhaat elokuvat Suomessa
(Kuvakaappaus/ses.fi)

 

 

Vaikka Napapiirin sankarit 2 julkaistiinkin jo viime syksynä, sen katsojamäärät vielä tänä vuonna hipovat kahtakymmentätuhatta. Tammikuussa julkaistu dokumentti Järven tarina kertoo järviemme saloista ja myyteistä, ja pinnan alla elävä maailma näytetään meille ensi kertaa. Yli 6000 vuotta järvien historiaa kerrotaan tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta. Dokumentti sai melkein puolet enemmän katsojia kuin draamakomediaelokuva Nuotin vierestä, joka julkaistiin hieman aiemmin uudenvuodenpäivänä.

Vuoden 2016 parhaat elokuvat Suomessa

Järven tarina on ikimuistoinen kuvaus Suomen luonnosta.

 

Katsojalukurohmu tänä vuonna on ollut koko perheen elokuva Risto Räppääjä ja yöhaukka, joka on kerännyt yli 300 000 katsojaa. Komedia Äkkilähtö on saanut yli satatuhatta katsojaa, ja se ohitti elokuvan Tappajan näköinen mies, joka julkaistiin Äkkilähtöä aiemmin helmikuussa. Onko Samuli Edelmannin saanut väistyä Jussi Vatasen tieltä? Viimeisin julkaistu elokuva Onnenonkija on saanut jo melkein 60 000 katsojaa, vaikka elokuva julkaistiin vasta maaliskuun lopussa. Nähtäväksi siis jää, kuinka suuren katsojalukumäärän tämä komedia tulee keräämään.

Kotimaiset elokuvat vuonna 2016

Tänä perjantaina 15.4. ensi-iltansa sai 2 yötä aamuun -draamaelokuva, joka kertoo kahden ihmisen romanttisesta kohtaamisesta ulkomailla. Kuinka vahva tämän kohtaamisen pitäisi olla, jotta olisit valmis kyseenalaistamaan oman elämäsi valinnat? Seuraavaksi odottelemme dokumenttielokuvaa Nälkämaan Sampo, joka kertoo Talvivaarasta. Luvassa on takuulla keskustelua herättävä elokuva.

Syksyllä kotimaisella elokuvataivaalla näkyy rutkasti draamaa, kun muun muassa Pohjoismaiden noitavainoista kertova elokuva Tulen morsian ja Itä-Helsingin levottomuuksia kuvaileva Pahan kukat saavat ensi-iltansa. Paula Vesala on laulanut tiensä suomalaisten sydämiin, mutta hän on luonut uraa myös näyttelijänä, ja Vesalan lahjoja päästään taas ihastelemaan syksyllä elokuvassa Tyttö nimeltä Varpu, joka kertoo nuoren tytön matkasta maan halki löytääkseen isänsä. Katso tulevat kotimaiset elokuvat vuonna 2016 alta:

Kotimaiset elokuvat vuonna 2016

(Kuvakaappaus/ses.fi)

 

Mitkä näistä kotimaisista elokuvista aiot takuulla mennä katsomaan?

 

 

Lähde: ses.fi