Suomalainen rakastaa TV-katselua. Mikä olisikaan rentouttavampaa kuin asettautua löhöämään sohvalle pitkän työviikon jälkeen, avata TV ja uppoutua reality-ohjelmien, dokumenttien ja erilaisten sarjojen maailmaan.

TV-tarjontaa on piiskattu ja ruodittu mediassa ja somessa todella paljon viime aikoina, ja useiden uusien TV-ohjelmien on uutisoitu flopanneen. Tästä huolimatta keskustelu ohjelmista käy kuumana twitterissä ja työpaikoilla. TV-ohjelmien suosio ei siis ole kadonnut mihinkään. Finnpanel ylläpitää listaa Suomen katsotuimmista TV-ohjelmista. Listan perusteella suomalaisia TV-katsojia kiinnostaa uutisten ja urheilun lisäksi yhä kotimaiset TV-ohjelmat. Katso kevään 2016 suosituimmat tv-ohjelmat kanavittain alapuolelta.

Kevään 2016 katsotuimmat TV-ohjelmat:

Yle TV1
1. Yle Uutiset
2. Urheiluruutu
3. MOT: Historian suurin tietovuoto – osa 1
4. A-studio
5. Uutisvuoto

Yle TV2
1. Syke (12)
2. Hiihdon SM
3. Hiihdon Suomen cup
4. Jalkapallon Mestarien liiga : Barcelona – Atlético
5. Yle Uutiset

MTV3
1. Kymmenen Uutiset
2. Salatut elämät
3. Päivän sää
4. Seitsemän Uutiset
5. Lotto, Jokeri ja Lomatonni

Nelonen
1. Haluatko miljonääriksi?
2. Suomen huutokauppakeisari
3. The Voice of Finland
4. Supertähdet
5. Mustat lesket

Sub
1. Unknown (2. es.)
2. Rillit huurussa
3. Simpsonit (11. es.)
4. Lakon & Herban BOKSI
5. Roope Salminen Show

Jim
1. Grillit huurussa
2. Poliisit
3. Tulossa: Supertähdet
4. Suomen huutokauppakeisari
5. Ummikot ulkomailla

Liv
1. Jutta ja 10 suurta unelmaa
2. Greyn anatomia
3. Bachelor Suomi
4. Huippumalli haussa
5. Sinkkulaiva

FOX
1. Lapin poliisit
2. The Walking Dead
3. V#tun puhelinmyyjät 2
4. Criminal Minds
5. Typerät videot

AVA
1. Suomen ihanimmat häät
2. Camilla Läckberg: Kadonnut ystävä
3. Amerikan unelmavävy
4. The Affair
5. Lemmen viemää
(Lähde: finnpanel.fi)

Finnpanelin tutkimuksessa viime viikolta koottiin myös 50 katsotuinta lähetystä kaikilta kanavilta, ja Ylen uutiset veivät selkeästi voiton ylittäen ainoana ohjelmana yli miljoona katsojaa. Yksi viihdeohjelma erottui selkeästi joukosta, sillä ruutuun palannut Nelosen Haluatko miljonääriksi? -visailu pitää pintansa katsotuimpana viihdeohjelmana. Katsotuimpien ohjelmien TOP10 täyttyi suurilta osin dokumentti ja uutisohjelmista, mutta 15 katsotuimman ohjelman joukkoon mahtuu jo monia viihdeohjelmia, kuten Salatut Elämät, The Voice of Finland ja ehkä kevään odotetuin uutuusohjelma Supertähdet.

 

15 Katsotuinta TV-ohjelmaa suomessa viikolla 14/2016

15 katsotuinta tv ohjelmaa

(Kuvakaappaus/finnpanel.fi)

Yksi kevään 2016 odotetuimmista uusista TV-ohjelmista on Teemu Selänteen isännöimä Nelosen Supertähdet. Ohjelmassa tutustutaan Vain Elämää -tyylisesti Suomen suosituimpien ja menestyneimpien urheilijoiden elämään urhailu-uran jälkeen. Ohjelman suosiosta kertoo sekin, että pelkästään sen mainos Jim-kanavalla oli yksi katsotuimmista. Ensimmäinen jakso keräsikin yli 600,000 katsojaa TV:n ääreen.

Toinen kevään kohuttu uutuus, jota on varsinkin somessa parjattu, on Sohvaperunat, jossa kaikessa yksinkertaisuudessaan kuvataan tavallisia suomalaisia katsomassa telkkaria ja kommentoimassa niitä. Kyllä, luit oikein. Ohjelmaan tuo säpinää päähenkilöiden persoonat ja hauskat letkautukset. Sohvaperunat ei toistaiseksi ole yltänyt katsotuimpien ohjelmien joukkoon.

Kevään katsotuimpien TV-ohjelmien -listassa on selvästi näkyvissä, että Ylen kanavilta katsotaan eniten uutisia ja asiaohjelmia, kun taas esimerkiksi Sub, FOX ja Liv ovat keskittyneet viihdeohjelmiin. Sukupuolierot näkyvät esimerkiksi siinä, että naisille suunnattu AVA-kanava täyttyy häistä, rakkaudesta ja deittailuista ja kyseisiä ohjelmia katsotaankin siellä eniten. Trendi on että ennen ylivoimaisesti suosituimmat Yle, MTV3 ja Nelonen ovat alkaneet vmenettää katsojia uusille, pienemmille kanaville. Muun muassa Jim on alkanut nostaa suosiotaan, sillä sieltä tulevat ohjelmat Sami Hedbergin tähdittämä Grillit huurussa ja Poliisit ovat saaneet suuren suosion.

Tänään on juuri sopiva päivä istahtaa olohuoneen parhaaseen paikkaan ja ottaa kaukosäädin käteen ‒ minkä kanavan sinä valitset?

 

 

Lähde: finnpanel.fi
Kuva: nelonen.fi