Kaikki tuntevat Titanicin surullisen kuuluisan tarinan, ja suurin osa meistä on nähnyt siitä tehdyn klassikkoelokuvankin, jonka päätähtinä loistavat Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet. Tämä aikansa suurin ja loisteliain höyrylaiva törmäsi jäävuoreen vuonna 1912 ja upposi vieden mukanaan 1500 matkustajaa. Uppoamattomaksi kehuttu laiva ei ollut maineensa veroinen, ja Titanicin uppoaminen on yksi historian kuuluisimpia merionnettomuuksia.

Nyt on uutisoitu, että kyseisestä laivasta tehdään täydellinen jäljennös, ja Titanic II:n odotetaan nostavan purjeensa vuonna 2018. Laivan sanotaan olevan hämmästyttävän paljon edeltäjänsä näköinen. Jotta uusi laiva olisi samankaltainen, se sisältää muun muassa turkkilaisia saunoja, edvardiaanisen eli jugend-tyylisen kuntosalin ja pienen uima-altaan. Laivassa on luonnollisesti myös kuuluisa ylväs portaikko, joka nähdään myös elokuvassa useita kertoja.

Kuten alkuperäisessä Titanicissa, uudessa laivassa on myös ensimmäisen, toisen sekä kolmannen luokan hytit ja ruokailutilat, kuten myös tupakkahuone. Laivassa on kauttaaltaan valkoinen panelointi, ja ensimmäisen luokan ruokailutila on liki 35 metriä pitkä ja ulottuu koko laivan halki.

Blue Star Line sanoo, että jotkut laivan elementit säilytetään vain historiallisen merkittävyyden vuoksi, mutta ne eivät ole toiminnassa. Titanic II tulee olemaan melkein neljä metriä leveämpi kuin edeltäjänsä, mutta sen pituus, korkeus ja paino tulevat olemaan samankaltaiset. Uudessa laivassa on myös yhdeksän kantta niin kuin alkuperäisessäkin laivassa.

Ensimmäisen luokan hyteissä on sängyt verhoineen, puupanelointi sekä kylpyhuoneen pesualtaat erikseen miehelle sekä naiselle. Uusi laiva noudattaa nykyajan turvallisuusvaatimuksia, eli siinä on esimerkiksi hitsattu runko niitatun sijaan. Laivassa on myös diesel-sähköiset propulsiojärjestelmät höyrymoottoreiden sijaan ja uusimman teknologian navigointijärjestelmät.

Ja mikä tärkeintä, tällä kertaa Titanicissa on pelastusveneitä tarpeeksi kaikille matkustajille ja evakuointisuunnitelmat on hiottu valmiiksi.

Kun tiedät nyt kaiken tämän, nousisitko uuden Titanicin kyytiin?

 

 

Lähde.