Tsekkiläinen Denik Aha! -viihdesivusto latasi nettiin videon pätkän tien päältä. Videolla nähdään hieno uusi keksintö, joka helpottaa rekan ohittamista ja parantaa liikenneturvallisuutta. Rekan perään on asennettu suuri näyttöruutu, josta takana ajava näkee rekankuljettajan näkökentän. Näin hän pystyy arvioimaan ohituksen turvallisuutta paljon pidemmälle. Keksintö toimii myös pimeässä, sillä kuvalähteenä toimii pimeässäkin kuvaava night vision tiekamera. Kamera myös erottaa ihmissilmää paremmin muun muassa tielle pyrkivät eläimet ja muut vaaratilanteet varsinkin pimeässä.

Näytöstä ei ole hyötyä pelkästään ohitustilanteissa, vaan se antaa turvaa takana ajaville koko ajan. Näytöstä kuljettajat voi seurata liikennettä paljon pidemmälle eteenpäin ja osaavat näin varautua paremmin edessä oleviin tapahtumiin. Esimerkiksi onnettomuuksissa vältytään vaarallisilta äkkijarrutuksilta, kun myös rekan takana ajavat näkevät jo aikaisin edessä olevan ongelman. Tämä keksintö parantaa liikenneturvallisuutta ja yleistyessään voi pelastaa monilta onnettomuuksilta tulevaisuudessa.

Katso video rekkaan asennetusta uudesta keksinnöstä:

Tämä keksintö helpottaa rekan ohittamista

Julkaissut ensimmäisenä facebook kanava: Deník Aha!