Windspeed on Amerikkalainen yksityisomisteinen insinööritoimisto, jolla on vuosien kokemus lentokonetekniikasta. Nyt räätälöityihin erikoisratkaisuihin keskittyvä yritys markkinoi innovaatiota, joka voi tuoda luksusta lentomatkustamiseen ja viedä ainakin yksityisten lentokoneiden viihtyvyyttä uudelle tasolle. Skydeckiksi eli vapaasti suomennettuna näköalatasanteeksi kutsuttu innovaatio mahdollistaisi erityisen näköalan avaavan istumapaikan rakentamisen lentokoneeseen. Tämän uuden luksus-innovaation avulla onnekkaat ykkösluokan matkustajat pääsisivät nauttimaan uskomattomista maisemista läpinäkyvästä näköalakopista kesken pitkien lentojen. Oheisella mainosvideolla esitellään, kuinka näköalapaikat kääntyvät haluttuun suuntaan. Näköalatasanteelle pääsee ylös ja alas kääntyviä portaita pitkin koneen oleskelutilasta, joten tarvittaessa maisemia voisi käydä ihailemassa useita matkustajia lennon aikana. Paikkoja on kuitenkin mainosvideon mukaan vain kahdelle ihmiselle kerrallaan, joten kovin suurelle yleisölle tätä luksustuotetta ei ole suunniteltu.

Aivan tavalliselle reittilennoille tämä keksintö tuskin sopii, sillä rakennelma vie paljon tilaa koneen sisältä, mutta ökyrikkaiden yksityiskoneisiin näköalatasanne voisi tuoda lisää luksusta. Mainosvideolla keksintö on rakennettu nimen omaan ykstyiskäyttöön suunniteltuun lentokoneeseen. ”Viime vuosien aikana lentokoneiden viihdetarjonta ei ole merkittävästi muuttunut. Tästä syystä halusimme tuoda markkinoille jotain täysin uutta”, yhtiön kotisivuilla kommentoidaan.

Keksintö on edennyt patentinhakuvaiheeseen, mikä osoittaa yrityksen olevan tosissaan innovaationsa kanssa. Esittelysivulla kerrotaan, että innovaation tuomat mahdolliset ongelmat on jo pitkältä osin ratkaistu. Sen tuoma lisäpaino lentokoneelle ei tulisi olemaan ongelma. Lasi on suunniteltu erityisen kestävästä materiaalista, jolloin se kestää muun muassa osumisen lintuparveen. Pintaan on asennettu niin huurtumista kuin UV-säteilyä estävät kalvot mukavuuden lisäämiseksi ja matkustajan turvaamiseksi.

Windspeed on toiminut Boeingin alihankkijana tuotantolaitoksella jo yli seitsemän vuoden ajan rakentaen niin Boeing-787, -788, -789 kuin 790-mallin lentokoneita. Tämän kokemuksen myötä yritys haluaa tuoda markkinoille uusia innovaatioita, joista uusin on Skydeck näköalatasanne. On maailmalla nähty hullumpiakin keksintöjä, joten miksei näköalatasannetta voitaisi nähdä toiminnassa vielä jonain päivänä.

Nähdäänkö tämä innovaatio tulevaisuuden lentokoneissa? Katso esittelyvideo: