Ranskassa koettiin perjantaina 13. marraskuuta yksi Euroopan pahimmista terrori-iskuista kautta aikaen, kun kuuteen kohteeseen tehdyissä iskuissa kuoli tämän hetken tiedon mukaan 127 ihmistä ja haavoittui noin 200. Ihmiset osoittavat myötätuntoaan ja osanottoaan uhrien omaisille ja lähipiirille Sosiaalisessa mediassa #prayforparis -merkinnällä. Iskujen tekijäksi on ilmoittautunut ISIS-järjestö, joka julkaisi virallisen tiedotteen aiheesta.

Keräsimme uutistoimisto Reutersin kuvia Pariisin karmeasta terrori-iskusta.

 

Pelastushenkilökunta yrittää auttaa haavoittuneita ravintolan edustalla Pariisissa. Pahin verilöyly tapahtui Bataclan-konserttisalissa, jossa oli noin 1500 ihmistä tapahtumahetkellä. Iskussa kuoli 87 ihmistä ja loukkaantui useita. Iskun tekijöistä 3 räjäytti itsensä ja yksi kuoli poliisien tulituksessa.

pariisin terrori isku #prayforparis pariisin-terrori-isku

 

Poliisin erikoisjoukot saapumassa Bataclan-klubille, jossa terroristit pitivät panttivankeja ja tulittivat ihmisiä.

pariisin isku polisiin eliittijoukot

 

Yksi kuudesta terrori-iskusta kohdistui Jalkapallostadionin ulkopuolelle, jossa kolme attentaattia räjäytti itsensä. Räjähdykset kuuluivat myös Ranska-Saksa ystävyysottelun TV-lähetyksessä ja aiheuttivat paniikkia stadionilla.pariisin terrori-isku stadionilla4

pariisin terrori-isku 5

 

Ihmiset ympäri maailman ovat seuranneet tiiviisti uutisia Pariisin terrori-iskuista. Näin myös Times Squarella New Yorkkissa.

pariisin terrori-isku6

Lähde