Toukokuun 2. päivä järjestetään vuosisadan nyrkkeilyottelu, sillä silloin nähdään, kun ammattinyrkkeilyn supertähdet Floyd Mayweahter Jr. ja Manny Pacquiao kohtaavat Las Vegasissa. Ottelu käydään Las Vegasin MGM Grand -kasinolla.

Media on pullollaan spekulointeja siitä, kumpi näistä yleisesti ottaen maailman kahdesta parhaimmasta nyrkkeilijästä painoluokista riippumatta voittaa ottelun. Ottelu tulee myös olemaan maailman nyrkkeilyhistorian rahakkain, sillä ottelijoiden yhteenlaskettu palkkiosumma on yli 200 miljoonaa euroa.

Yhdysvalloista kotoisin oleva Mayweather on tällä hetkellä 37 -vuotias ja on voittanut uransa kaikki 47 ammattilaisottelua. Filippiiniläinen 36 -vuotias Pacquiao on voittanut 64 ottelustaan kuitenkin jopa 57 ottelua. Molemmat ovat myös niittäneet mainetta voittamalla MM -titteleitä useissa eri painoluokissa.

Mayweather on tunnetusti pelätty vastustaja, sillä hän on tällä hetkellä ollut jatkuva voittaja omalla nyrkkeilyurallaan. Katso seuraavat kohdat, joissa hänen edelliset vastustajat kertovat, kuinka häntä on lähes mahdoton voittaa kehässä!

Ricky Hatton ( hävisi tyrmäyksellä , Marraskuu 8, 2007)

FloydKOHatton

” Ottelin nyrkkeilyneroa, varsinaista nyrkkeilyn taiteilijaa vastaan. Turhauduin enemmän ja enemmän erä erältä. Kun menetät malttisi Mayweatheria vastaan, niin tulet varmasti tyrmätyksi” (showtime)

Oscar De La Hoya ( hävisi tuomaripisteillä , Toukokuu 5, 2007)

oscardelahoya-mayweather-sketsi

” Nyt meidän on pakko antaa kunnia Mayweatherille, sillä hän pystyy hänen isänsä sanoin kävelemään vastustajan kumoon. Hän suojaa itseään jatkuvasti ja kävelee sinut kumoon ottaen iskuja vastaan. Kun Pacquiao todennäköisesti väsyttää itsensä iskemällä tätä jatkuvasti, samalla kun Mayweather suojaa vastaan tulevat iskut. Kun Pacquiao on väsyttänyt itsensä, niin Mayweather voi vapaasti iskeä kahden tai kolmen iskun kombinaatioilla ja voittaa erän peräjälkeen. (HBO)

Canelo Alvarez ( hävisi enemmistöpisteille , Syyskuu 14, 2013)
alvarez-mayweather-sketsi2
alvarez-mayweather-sketsi
alvarez-mayweather-sketsi3

” Hän ei paljasta itsestään mitään. Hän on sellainen ottelija, joka tyytyy voittamaan erän pelkästään kolmella lyönnillä. Hän antaa nyrkkeilyottelulle kauniin perspektiivin, eikä hän välitä miten hän sinut voittaa. Hän keksii keinot sillä voitto on voitto. Hän on myös hyvin nopea ja tarkka. Kun ottelimme, en juurikaan kokenut hänen lyöntejään koviksi, sillä hän halusi vain kerätä pisteitä ottelusta. Kaiken tämän lisäksi hän on erittäin nopea liikkeissään” (Fighthype)

Shane Mosley ( hävisi yksimielisellä päätöksellä , Toukokuu 1, 2011)

mosley-mayweather-sketsi

Floyd_Mayweather_vs_Shane_Mosley

” Tunsin kuinka sain ottelumme aikana yliotteen Mayweatheristä. Olin täysin varma, että voisin iskeä häneen puhtaita osumia, joka näkyisi tuomariston loppupisteissä. Yllätin hänet useaan otteeseen iskuillani. Hän oli ottelun aikana todella hämillään ja yllättynyt ja minä ajattelin, että tämä on mahdollisuuteni iskeä hänet täysin kumoon. En kuitenkaan tähän pystynyt vaikka merkit näyttivät selvästi siltä. Hän osaa erittäin hyvin muuttaa tyyliään vastustajan mukaan, enkä enää pystynyt yllättämään häntä, koska hän löysi keinon päästä pääni sisään” ( showtime)

Juan Manuel Marquez ( hävisi yksimielisellä päätöksellä, Syyskuu 19, 2009)

mayweather-marques-sketsi

mayweather-vs-marquez

” Hänellä on aina ollut mahtava puolustustekniikka, pitkät kädet ja hän on erittäin fiksu”. (showtime)

” Mayweatherilla on todella hyvä reaktioaika. Hän näkee miten sinä aiot häneen isekä ja hän onkin jo poissa tieltä lyönnin lähtiessä”. (WSJ)

Zab Judah ( hävisi yksimielisellä päätöksellä, Huhtikuu 8, 2006)

floyd-mayweather-vs-zab-judah

floyd-mayweather-vs-chop-chop-corley

” Hänen puolustus on edelleen murtamaton, hänen kädennopeutensa on supernopea edelleen. Hän on ollut koko uransa ajan huippukunnossa. Mitä muuta voi sanoa? Hän on varmasti nyrkkeilyhistorian ahkerin ammattilainen”. (Mark Giongo)

kuva: mightyfighter.com
kuva: mightyfighter.com

Nyrkkeilyanalyytikko Paulie Malignaggi, jonka mielestä Mayweather voittaa Manny Pacquiaon, antoi oman lauseensa Mayweatherin puolustustaidoista vuonna 2013 ennen Canelon ottelua: (Yahoo)

” Hän pistää vastustajansa ottamaan ohilyöntejä otteluissa useaan eri otteeseen. Kuitenkaan hän ei tee tätä joka kerta samanlailla, sillä muuten vastustajat onnistuisivat ajoittamaan lyöntinsä aina oikein. Hän pakottaa vastustajan lyömään hutilyöntejä aina hieman eri tavalla, joten häntä on täysin mahdoton ennakoida. Hän muokkaa puolustustaan jatkuvasti, siksi hänen puolustekniikka on erittäin vaikea päihittää”

lähde