Marraskuussa vuonna 2014, juuri ennen 101-vuotis syntymäpäiväänsä, amerikkalainen Ruby Holt näki ensi kertaa elämässään meren.

Ruby Holt on asunut koko ikänsä Tennesseen osavaltiossa USA:n itäpuolella. Pitkästä iästään huolimatta hän ei ollut koskaan elämässään nähnyt merta. Kiitos hänen vanhainkotinsa ja hyväntekeväisyysjärjestön, Holtin unelma vihdoin toteutui!

lähde
lähde

Neljän lapsen äitinä Holtilla ei kertomansa mukaan ole koskaan ollut ylimääräistä rahaa tai aikaa matkustelemiseen. Valtaosan elämästään hän on työskennellyt töissä farmilla ja paitatehtaassa. Kiireen ja rahattomuuden vuoksi hänelle ei ole koskaan siunaantunut mahdollisuutta päästä katsomaan merta.

”Kuulin ihmisten aina puhuvan meren ihanuudesta ja ihmeellisyydestä, mutta ei minulla ollut aikaa tai rahaa lähteä sitä katsomaan”.

Holtin kerrottua asiasta vanhainkodissaan, päätti vanhainkodin johtaja Mark Davis ottaa yhteyttä erääseen hyväntekeväisyysjärjestöön. Yhdessä he järjestivät Holtille ikimuistoisen yllätysmatkan merta katsomaan!

Sketsi_Ruby_Rannalla
Lähde

Holtin matka merelle oli kokonaiset 650 kilometriä pitkä, mutta kahden avustajan ja erikoispyörätuolinsa ansiosta reissu onnistui ongelmitta. Lopulta Holtin unelma kävi toteen, hän näki meren ja pääsi jopa kastamaan varpaansakin rantaveteen.

Sketsi_Varpaat_Hiekassa

Holtin tarina on koskettava ja opettavainen; koskaan ei ole liian myöhäistä kokea ja nähdä maailmaa!

Sketsi_Ruby_RantaLähde